Ingredienser
- baguette, skivad i 8 skivor
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 tsk vinäger
- 1 vitlöksklyfta
- 125 g mascarponeost (½ burk)
- 1 msk olivolja till paprikorna + 1 msk till smaksättning
- 1 tsk torkad oregano
- 5 st. basilikablad
- salt och peppar
Tillagning
- Grilla paprikorna eller tillaga dem i ugnen på 250 grader i ca 25-30 minuter tills skalet blivit bränt. Låt ugnen vara på (brödet ska grillas, punkt 9).
- Låt paprikorna svalna.
- Skala bort skalet på paprikorna med händerna.
- Strimla paprikorna till 2 cm breda skivor. Finhacka vitlöken.
- Krydda paprikorna med oregano, vitlök, salt och peppar och häll på vinäger.
- Låt stå en stund så att smakerna går in i varandra.
- Smaksätt mascarponeosten med salt och peppar (spara hälften av röran till nästa recept).
- Grilla brödet i ugnen i ca 3 minuter (tills de fått lite färg).
- Bred på mascarponekrämen på brödet.
- Lägg på paprikaskivorna på brödet och toppa med lite basilika.