Räktoast med fänkålssallad

Räktoast med fänkål

Räktoast med fänkålssallad

Räktoast är en sån där förrätt som i princip alltid går hem! Här kommer en variant på klassikern med en liten twist av tunt skivad fänkål och citron som ger det där lilla extra till en gammal favorit. Ett vitt fruktigt vin gärna med lite extra sötma gifter sig bra med räkorna. Smaklig spis!

Tips!
Om man använder skalade räkor i lake, så är det viktigt att låta räkorna rinna av ordentligt innan man lägger upp dem.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg (9 röster)
4
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Mackor Skaldjur
Måltid
Förrätt
Tillfälle
Höstmat Nyårsmat Sommarmat

Ingredienser

  • 1 st fänkål, tunt skivad, använd gärna mandolin
  • 2 cl pressad citron
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 400 g handskalade räkor
  • 15 dillvippor, finfördelade
  • 4 st skivor levainbröd
  • 2 msk tomatpuré, av bättre sort
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Vänd runt fänkålsskivorna i citron och 1 msk rapsolja, låt stå i rumspemperatur.
  2. Vänd ner dillen i räkorna.
  3. Hetta upp en stekpanna till hög temperatur. Skär av nedersta och översta kanterna på brödet, pensla med resterande rapsolja och rosta brödet till en gyllenbrun färg, lyft av brödskivorna.
  4. Bred på ett tunt lager tomatpuré, bygg på din toast med räkor och fänkålssallad.

Kommentarer