Näringsvärde
per portion
Kalorier
1309
Fett
88g
Kolhydrater
68g
Protein
46g
Ingredienser
- 1 pkt landgångsbröd
- 4 dl vispad creme fraiche
- 2 gurkor
- 1 knippe rädisor
- 2 dl räkor, skalade
- 1 burk caviar
- 1 knippe gräslök
- 1 rödlök
- 2 dl hummerkött (motsvarar ungefär 2 humrar)
- 1 tsk tabasco
- 1 dl tärnat äpple, granny smith
- 1 dl majonäs
- 2 msk vispad creme fraiche
- 1 msk finhackad gräslök
- 50 g smör
- 1 citron
- Svartpeppar
- Salt
- 2 dl räkor, handskalade
- 100 g färskost
- 1 msk majonäs
- 2 msk vispad creme fraiche
- 3 msk stenbitsrom
- 1 citron, zest + 1 tsk saft
- 1 msk pepparrot, finriven
- 1 dl finhackad dill
- 1 nypa cayennepeppar
- Salt
- Svartpeppar
Hummerröra
Räkröra
Tillagning
- Räkröra: Skala räkorna och hacka grovt. Blanda med övriga ingredienser till räkfyllningen. Ställ kyld så länge.
- Hummeröra: Bryn smöret och låt svalna. Skala humrarna och hacka upp till en röra. Blanda alla ingredienser och rör sist ner det brynta smöret.
- Varva bröd med varannat lager hummeröra och varannat räkröra. Täck till sist tårtan med ett lager vispad creme fraiche. Dekorera med gurka, räkor, caviar, rädisor och gräslök.
Kommentarer