Kategori
Mackor
Ingredienser
- 4 st rostbröd eller Pinsamia bottnar (finns i välsorterade matbutiker)
- 2 st stora kvisttomater
- 1 kruka basilika
- 1 schalottenlök
- 2 st buffelmozzarella
- 2 msk syrad grädde (finns bland mejerierna)
- balsamicovinäger
- svartpeppar
Tillagning
- Skär bröden i mingelvänliga bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla olivolja över bröden och släng in i ugnen på 200C tills de fått fin färg och blivit krispiga.
- Riv tomaten på grova delen på rivjärnet. Lägg i sil och låt rinna av lite. Lägg i skål och blanda med fint hackad basilika och olivolja. Precis innan servering tillsätter du fint hackad schalottenlök och flingsalt.
- Smula ner mozzarellan i en skål och häll på den syrade grädden. Vispa runt mozzarellan med gaffel tills grädden blir inkorporerad med mozzarellan. Förvara i kyl till servering.
- Toppa brödet med den rivna tomatröran, mozzarella, basilika, balsamicovinäger, nymalen svartpeppar och lite flingsalt
Kommentarer