Toast med riven tomat, basilika och vispad buffelmozzarella

små mackor med mozzarella

Toast med riven tomat, basilika och vispad buffelmozzarella

Små fina toasts med riven tomat och mozzarella. Tillsammans med basilika och lite kryddor blir det fint smakrika och oemotståndliga små rackare. Servera dem till gästerna på stående fot eller varför inte som förrätt till er italienska middag.

Vinet till kan vara nästan vad som helst. Ett mjukt rött vin eller ett fräscht eller smakrikt vitt vin - men vi försöker utmana er att servera ett rött mousserande vin till! Varför inte en väl kyld Lambrusco!? Kul och spännande och era gäster kommer absolut bli förvånade.

Antal

4 portioner

Receptvy
Antal
4 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Mackor
Måltid
Aperitivo Förrätt Snacks / tilltugg

Ingredienser

  • 4 st rostbröd eller Pinsamia bottnar (finns i välsorterade matbutiker)
  • 2 st stora kvisttomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 schalottenlök
  • 2 st buffelmozzarella
  • 2 msk syrad grädde (finns bland mejerierna)
  • balsamicovinäger
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Skär bröden i mingelvänliga bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla olivolja över bröden och släng in i ugnen på 200C tills de fått fin färg och blivit krispiga.
  2. Riv tomaten på grova delen på rivjärnet. Lägg i sil och låt rinna av lite. Lägg i skål och blanda med fint hackad basilika och olivolja. Precis innan servering tillsätter du fint hackad schalottenlök och flingsalt.
  3. Smula ner mozzarellan i en skål och häll på den syrade grädden. Vispa runt mozzarellan med gaffel tills grädden blir inkorporerad med mozzarellan. Förvara i kyl till servering.
  4. Toppa brödet med den rivna tomatröran, mozzarella, basilika, balsamicovinäger, nymalen svartpeppar och lite flingsalt

Kommentarer