Papas arrugadas med mojo rojo & mojo verde

Papas arrugadas i skål med vinflaska

Papas arrugadas med mojo rojo & mojo verde

Skrynkliga saltbakade potatisar med syrliga såser. Ju mer salt du har i desto skrynkligare och vitare blir potatisarna. Hur mycket vitlök och chili man vill ha i sin sås får man välja själv, tänk på att både färsk vitlök och chili står till sig med tiden.
Välj gärna ekologiskt odlad potatis.

Vad servera till detta? Ett spanskt rödvin såklart! 

Tillagningstid

1 h

Antal

6 portioner

Receptvy
Tillagningstid
1 h
Antal
6 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Övrigt Vegetariskt
Måltid
Snacks / tilltugg

Ingredienser

    Papas arrugadas

  • 1 kg potatis med skal, små, fasta

  • 3,5 dl salt

  • 2 l vatten
  • Mojo rojo


  • 2 röda paprikor

  • 1 st röd chili 

  • 1 klyfta vitlök 

  • 1 skiva bröd 

  • 2 tsk paprikapulver

  • 1 tsk spiskummin

  • 2 msk rödvinsvinäger 

  • 0,5-1 dl olivolja
salt & peppar

  • Mojo verde

  • 2 gröna paprikor

  • 1 knippe persilja 

  • 1 grön chili

  • 1 klyfta vitlök

  • 1 skiva bröd

  • 1 tsk spiskummin

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5- 1 dl olivolja
salt & peppar

Tillagning

    Papas arrugadas

    1. Tvätta och skrubba potatisen.
    2. Koka upp salt och vatten, lägg i potatisarna och koka tills de nästan är genomkokta.
    3. Häll av nästan allt vatten och ställ tillbaka kastrullen på spisen. Ta av locket och sänk värmen.
    4. Låt vattnet ånga bort så att potatisen torkar. Vill man få dem ännu mer skryngkliga så låt dem gå med på eftervärme i ugnen.

    Mojo rojo
& Mojo verde

    1. Sätt ugnen på 225° (gärna grillfunktion).

    2. Skiva ner chili, bröd, persilja och finriv vitlök.

    3. Skölj paprikor och dela dem på mitten, ta bort kärnhuset. Lägg dem på en plåt och ringla över olja, salt & peppar.

    4. Grilla mitt i ugnen på 225° i ca 15 minuter.
    5. Skalet kan bränna lite, det gör inget, ta bara bort det som är bränt. 

    6. Mät upp alla ingredienser förutom olja till de bägge såserna i varsin bunke. 

    7. Addera grillad paprika till respektive sås.

    8. Mixa såsen slät och tillsätt lite olja i taget.
    9. Konsistensen skall blir tjock.
    10. Smaka av med salt, peppar och vinäger. 

    11. Låt gärna såsen stå till sig ett tag innan servering.

Kommentarer