Måltid
Snacks / tilltugg
Ingredienser
- 1 kg potatis med skal, små, fasta
- 3,5 dl salt
- 2 l vatten
- 2 röda paprikor
- 1 st röd chili
- 1 klyfta vitlök
- 1 skiva bröd
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 2 msk rödvinsvinäger
- 0,5-1 dl olivolja
salt & peppar
- 2 gröna paprikor
- 1 knippe persilja
- 1 grön chili
- 1 klyfta vitlök
- 1 skiva bröd
- 1 tsk spiskummin
- 2 msk vitvinsvinäger
- 0,5- 1 dl olivolja
salt & peppar
Papas arrugadas
Mojo rojo
Mojo verde
Tillagning
- Tvätta och skrubba potatisen.
- Koka upp salt och vatten, lägg i potatisarna och koka tills de nästan är genomkokta.
- Häll av nästan allt vatten och ställ tillbaka kastrullen på spisen. Ta av locket och sänk värmen.
- Låt vattnet ånga bort så att potatisen torkar. Vill man få dem ännu mer skryngkliga så låt dem gå med på eftervärme i ugnen.
- Sätt ugnen på 225° (gärna grillfunktion).
- Skiva ner chili, bröd, persilja och finriv vitlök.
- Skölj paprikor och dela dem på mitten, ta bort kärnhuset. Lägg dem på en plåt och ringla över olja, salt & peppar.
- Grilla mitt i ugnen på 225° i ca 15 minuter.
- Skalet kan bränna lite, det gör inget, ta bara bort det som är bränt.
- Mät upp alla ingredienser förutom olja till de bägge såserna i varsin bunke.
- Addera grillad paprika till respektive sås.
- Mixa såsen slät och tillsätt lite olja i taget.
- Konsistensen skall blir tjock.
- Smaka av med salt, peppar och vinäger.
- Låt gärna såsen stå till sig ett tag innan servering.
Kommentarer