Hummerpasta med mousserande vin

Hummerpasta med mousserande vin

Samantha är tillbaka med en riktigt stjärnsmällare!

Denna recept på hummerpasta är en sann festmåltid som kommer att imponera på dina gäster med sin delikata smak och avslappnade servering. Med hjälp av färska råvaror som en saftig hummer, söta körsbärstomater, och en skvätt bubblande vin, kommer du att skapa en pasta som är perfekt för den fina och avslappnade middagen.

Det här receptet kombinerar smaker av havet med en touch av syra och en hint av hetta från vitlök och chiliflakes, allt serverat på al dente kokt pasta. Det är en måltid som kommer att ta din smakpalett på en resa till Italien.

Tillagningstid

30

Antal

2 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30
Antal
2 portioner
Betyg (1 röst)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Pasta Skaldjur
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Nyårsmat

Ingredienser

  • 200 g linguine eller annat pasta
  • 1 kokt hummer
  • 200 g Körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • chili
  • 1 dl mousserande eller vitt vin
  • 3 msk olivolja
  • 1 kvist bladpersilja
  • basilika
  • salt

Tillagning

  1. Sätt på vatten och koka pasta enligt hänvisning på paket
  2. Dela tomater i 2 och pressa vitlök med kniven
  3. Värm oljan, fräs vitlök, chili och tomater
  4. Salta och peppra
  5. Höj värmen och häll i vinet
  6. Plocka ur chili och vitlök ur pannan
  7. Koka upp pastavatten i en kastrull vid sidan av
  8. Lägg i pastan i stora pannan med tomater och fyll på med vatten så att pastan kan kokas
  9. Smaksätt med finhackad bladpersilja
  10. När pasta är riktigt al dente blanda med tomat och hummer och värm på ordentligt
  11. Om man önskar en lösare sås häll i ett par msk pasta vatten

Kommentarer