Kantarellpasta med brynt smör och persilja

pasta i tallrik med en flaska vin

Kantarellpasta med brynt smör och persilja

En pasta med kantareller så här till hösten när det finns svampar är ett måste. Enkelt och gott och kan i princip tillagas medan gästerna samlas i köket. Bara att svepa runt pastan i pannan och servera en snurra spagetti på tallrikarna medans gästerna sätter sig vid bordet.

Är det inte svampsäsong finns det alltid torkade svampar att hitta i en välsorterad affär i närheten. Brynt smör och persilja bildar en fin smakbild till denna enkla och goda rätt.

Vinet till detta kan vara både vitt och rött och från lätt till kraftigt. Varför inte prova att servera ett riktigt kraftigt vin som Barolo till? Till exempel Luna di Mezzanotte Barolo! Bara att prova!

Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Pasta Vegetariskt
Måltid
Förrätt
Tillfälle
Nyårsmat

Ingredienser

  • Ca 40-50 gr pasta (tunn torkad pasta blir bäst)
  • 1 stor näve kantarell
  • 75-100 gr smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka persilja

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisningarna i välsaltat vatten.
  2. Lägg smöret i en kastrull och sätt på högsta värme. När smöret är rejält varmt tillsätter du fint hackad svamp, lök och vitlök. Låt det brynas någon minut men passa så att inte smöret bränns. När smöret är nötigt och svampen något brynt sänker du till låg värme på plattan.
  3. Tillsätt hackad persilja och pastan och rör runt. Smaka av med salt.
  4. Lägg upp direkt på tallrik och toppa med parmesan, lite svartpeppar och lite mer persilja.

Kommentarer