Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Vad passar bättre än att snabbt kunna svepa ihop en god tryffelpasta på fredagkväll efter arbetsveckans slut? Efter 10 minuter är den klar att servera till ett glas Chianti. En fantastisk god kombination. Smaklig spis!

Tipset: Receptet funkar utmärkt att tillaga med en god tryffelolja, rör då ner den i parmesangrädden. På bilden har vi använt oss av italiensk vintertryffel.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

15 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
15 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Pasta Vegetariskt
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Vardagsmat

Ingredienser

  • 500 g pappardelle pasta
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2,5 dl parmesan finriven
  • 30 g ruccolasallad
  • salt och peppar
  • tryffel eller tryffelolja efter tycke

Tillagning

  1. Koka pappardelle ”al dente”.
  2. Sjud grädden 5 minuter under omrörning, rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll av den kokta pastan och vänd ner i parmesangrädden tillsammans med ruccola.
  4. Lägg upp på tallrikar, hyvla över tryffel och servera tillsammans med ett glas Chianti.