Lasagne con taleggio e porcini

pasta med ost lasagne

Lasagne con taleggio e porcini

Lasagne med taleggio och karljohansvamp. En vegetarisk och väldigt vinvänlig maträtt som passar både till vardag och till fest. När alla delarna är på plats. Varva taleggiossås, svampsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås och ostbitarna du sparat undan. Grädda i 20 – 25 minuter. Vi är i Italien så det naturliga vinvalet ett rött vin från Toscana men prova gärna vitt från Sicilien. Buon appetito!

Tillagningstid

60 min

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
60 min
Antal
4 portioner
Betyg (16 röster)
4
Skriv ut
Kategori
Pasta Vegetariskt
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat Vardagsmat Vintermat

Ingredienser

  • 2 pkt färska lasagneplattor (ca 500 g)
  • 1 dl riven parmesan
  • Taleggiosås

  • 60 g smör
  • 60 g vetemjöl
  • 7,5 dl mjölk
  • 200 g taleggioost
  • 1 krm muskotnöt
  • salt och peppar
  • Svampsås

  • 500 g fryst Karljohansvamp
  • 20 g smör
  • ½ dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 2 kvistar bladpersilja, bara blad
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.

Taleggiosås

  1. Smält smöret i en kastrull med höga kanter, häll i mjölet.
  2. Rör om tills att du får en slätare konsistens.
  3. Häll i mjölken och koka på svag värme tills såsen har tjocknat lite.
  4. Skär taleggion i mindre bitar (spara undan några bitar till senare) och blanda i kastrullen. Rör tills osten smält.
  5. Smaka av med salt, peppar och muskot.

Svampsås

  1. Fräs svampen i smör på medelvärme. Salta och peppra.
  2. När vattnet ur svamparna nästan har kokat bort, häll i vinet och låt koka in.
  3. Tillsätt grädden och låt koka en stund.
  4. Finhacka persilja.
  5. Smaka av såsen med persilja, salt och peppar.

Lasagne

  1. Varva taleggiossås, svampsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås och ostbitarna du sparat undan. Grädda i 20 – 25 minuter.

Kommentarer

Den absolut godaste lasagnen jag ätit i hela mitt (långa) liv!

Vad roligt! Tack!

Färsk lasagne med Zukini eller Aubergine och ost är jättenutigt till min familj.

Hur många personer är receptet för?

Hej! Fyra personer.