Ingredienser
- 2 pkt färska lasagneplattor (ca 500 g)
- 1 dl riven parmesan
- 60 g smör
- 60 g vetemjöl
- 7,5 dl mjölk
- 200 g taleggioost
- 1 krm muskotnöt
- salt och peppar
- 500 g fryst Karljohansvamp
- 20 g smör
- ½ dl vitt vin
- 1 dl grädde
- 2 kvistar bladpersilja, bara blad
- salt och peppar
Taleggiosås
Svampsås
Tillagning
- Sätt ugnen på 220 grader.
Taleggiosås
- Smält smöret i en kastrull med höga kanter, häll i mjölet.
- Rör om tills att du får en slätare konsistens.
- Häll i mjölken och koka på svag värme tills såsen har tjocknat lite.
- Skär taleggion i mindre bitar (spara undan några bitar till senare) och blanda i kastrullen. Rör tills osten smält.
- Smaka av med salt, peppar och muskot.
Svampsås
- Fräs svampen i smör på medelvärme. Salta och peppra.
- När vattnet ur svamparna nästan har kokat bort, häll i vinet och låt koka in.
- Tillsätt grädden och låt koka en stund.
- Finhacka persilja.
- Smaka av såsen med persilja, salt och peppar.
Lasagne
- Varva taleggiossås, svampsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås och ostbitarna du sparat undan. Grädda i 20 – 25 minuter.
Kommentarer
Den absolut godaste lasagnen jag ätit i hela mitt (långa) liv!
Vad roligt! Tack!
Färsk lasagne med Zukini eller Aubergine och ost är jättenutigt till min familj.
Hur många personer är receptet för?
Hej! Fyra personer.