Ingredienser
- 600 g tomater
- 2 schalottenlökar
- 1 klyfta vitlök
- 1 kruka basilika
- 3 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl rött vin
- 10 st kapris
- salt & peppar
- 40 g valnötter, frysta
- 2 msk jästflingor
- 2 msk olivolja
- 1 förp reginette, pasta med "vågor"
Tomatsås
Valnötstopping
Tillagning
- Blanda 2 msk jästflingor och olivolja i en liten skål.
- Hyvlaner de frysta valnötterna med en tryffelhyvel eller en mandolin. Vänd runt.
- Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
- Lägg i en gryta med olivolja och hälften av basilikan hackad. Fräs på medelvärme utan att löken tar färg, hacka under tiden tomaterna och lägg ner i grytan efter hand.
- Slå på tomatpuré och vin. Låt koka till en mustig tomatsås, gärna en timme eller mer.
- Smaka av med kapris, salt och peppar. Såsen kan förberedas eller lagas i stora omgångar och frysas.
- Koka pastan i en stor gryta med saltat vatten.
- Servera pastan med tomatsås toppad med valnötsparmesan och lite extra basilika.
Kommentarer
Hur kan rätten heta marinara när den inte har något med havet att göra?
Varför kalla toppningen för parmesan när det inte finns någon parmesan i?
Hej Margaretha. Bra frågor! Marinara anspelar med på hur pastasorten ser ut. Med vågor. Ordet parmesan blir här missvisande och vi har ändrat detta till ”topping” nu i receptet. Tack för att du tog dig tid att skriva till oss. /Jonas