Pasta med tomat och aubergine

Pasta med tomat och aubergine

Pasta med tomat och aubergine

En doft och smakrik pastarätt som dessutom är vegetarisk från Tareq Taylor. Maträtten är busenkel att laga och snabbmat när den är som allra bäst. Ingredienserna för oss till Italien, det är tomater, aubergine, vitlök, olivolja och parmesan. Såklart gifter sig maträttens fylliga smaker med ett härligt vin från Toscana. Bästa av två världar. Boun Appetito!

Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor’s Nordic Cookery,  Trädgårdstider och Lyckomaten. Tareq vann Kockarnas Kamp 2017 och har skrivit många kokböcker och håller omtyckta och uppskattade föreläsningar. Han driver restaurang Kockeriet i Malmö, Paul Taylor Lanthandel i Stockholm och Matfabriken i Maten é klar i Lund.

Varmt tack till Tareq Taylor som lånat ut fyra recept från sin nya kokbok Tareq Taylor Favoriter till våra viner.

www.tareqtaylor.com

Tillagningstid

30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg (19 röster)
3.5
Skriv ut
Kategori
Pasta Vegetariskt
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat Sommarmat Vardagsmat Vårmat Vintermat

Ingredienser

  • pastadeg eller färdig pasta
  • 1 aubergine
  • 1 bifftomat eller
  • 2-3 vanliga tomater
  • 1 klyfta vitlök
  • ½ röd chili
  • 1 ½ dl torrt vitt vin
  • saften av ½ citron
  • olivolja
  • salt och peppar
  • färsk parmesan

Tillagning

  1. Gör din egen pasta eller köp färdig.
  2. Skålla och skala tomaten/erna. Skär ner den/dem i tärningar. Skär ner auberginen i 2x2 cm stora tärningar och stek dem hårt i olivolja tillsammans med vitlök och chili tills de är brynta.
  3. Tillsätt tomat, vitt vin och smaka av med salt och peppar. Tomaterna får inte koka sönder allt för mycket.
  4. Blanda samman med tagliatelle och toppa med riven färsk parmesan.