Pasta med valnötspesto

hemlagad plast i tallrik med campari

Pasta med valnötspesto

När ni nu är färdiga med era busiate-skruvar har ni här en underbar pesto gjord på mestadels valnötter. Se till att ha den färdig när ni lägger pastan i vattnet.

Betyg
Skriv ut
Kategori
Pasta Vegetariskt
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Vardagsmat

Ingredienser

  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl valnötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 kvist persilja
  • 2 msk riven parmesan eller grana padano
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Blötlägg brödet i mjölken i fem minuter.
  2. Riv osten.
  3. Mixa valnötter, riven parmesanost, vitlök, olivolja, bröd, mjölk, salt och peppar i en matberedare. Kör tills valnötterna är mosade. Blandningen ska kännas ganska kompakt.
  4. Finhacka persiljan och blanda ner i peston.
  5. Häll valnötspeston i en serveringsskål som är tillräckligt stor för att rymma pastan.
  6. Koka den färska pastan och tillsätt i stora skålen tillsammans med peston. Blanda runt några varv.
  7. Servera eventuellt med extra riven ost på toppen!