Ingredienser
- 1 st burk krossade tomater
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk peppar
- 1 tsk socker
- 1 dl vatten
- 400 g Penne - pasta
- 0.5 dl olivolja
- 1 aubergine - tärnat i ca 1 -2cm stora tärningar
- 3 vitlöksklyftor
- 10-20 st mini tomater - skivade
- 0.5 tsk chiliflakes
- salt
- basikila
- pecorino/parmesan eller ricotta (ta det du tycker om)
Tomatsås
och så detta:
Tillagning
- Blanda allt till tomatsåsen och ställ på spisen på medel värme
- Låt puttra i minst 10min,(helst 20min) - är den för tjock spä med lite vatten.
- Häll i olivoljan i en stekpanna och höj värmen till medelhög
- Lägg i aubergine och salta. Stek tills den fått brunfärg ca 5-7min.
- Lägg i med vitlök, chiliflakes och stek ytterligare 1-2min.
- Stäng av plattan och ha i de delade mini tomaterna
- Häll sedan över allt i tomatsåsen och låt tomatsåsen stå på låg värme.
- Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan och blanda sen den med tomatsåsen
- Servera med riven eller hyvlad peccorino och basilika blad.