Pasta Norma – med Filip Poon

En strålande pastarecept av vår så populära kock Filip Poon. Lagom hetta med chili och en underbar bred smak av aubergine. Hoppas det smakar.

Tillagningstid

20-40

Antal

2 portioner

Receptvy
Tillagningstid
20-40
Antal
2 portioner
Betyg (9 röster)
5
Skriv ut
Kategori
Pasta
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat Vårmat Vintermat

Ingredienser

    Tomatsås

  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk socker
  • 1 dl vatten
  • och så detta:

  • 400 g Penne - pasta
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 aubergine - tärnat i ca 1 -2cm stora tärningar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 10-20 st mini tomater - skivade
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • salt
  • basikila
  • pecorino/parmesan eller ricotta (ta det du tycker om)

Tillagning

  1. Blanda allt till tomatsåsen och ställ på spisen på medel värme
  2. Låt puttra i minst 10min,(helst 20min) - är den för tjock spä med lite vatten.
  3. Häll i olivoljan i en stekpanna och höj värmen till medelhög
  4. Lägg i aubergine och salta. Stek tills den fått brunfärg ca 5-7min.
  5. Lägg i med vitlök, chiliflakes och stek ytterligare 1-2min.
  6. Stäng av plattan och ha i de delade mini tomaterna
  7. Häll sedan över allt i tomatsåsen och låt tomatsåsen stå på låg värme.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Koka pastan och blanda sen den med tomatsåsen
  10. Servera med riven eller hyvlad peccorino och basilika blad.