Skogssvampravioli med brynt smör, marconamandel och rosmarin

Skogssvampravioli

Skogssvampravioli med brynt smör, marconamandel och rosmarin

Hemmagjort ravioli med skogssvamp, brynt smör, marconamandel och rosmarin. Tidskrävande maträtt men definitivt värt allt jobb! Det blir otroligt gott och mycket enklare än du tror. Det viktigaste är att pastadagen får massor av kärlek för den ska knådas med omsorg. Se till att degen blir smidig, för en torr deg håller inte ihop i pastamaskinen. När degen vilat klart i kylskåpet så börjar det roliga, att kavla ut pastadegen med maskin eller för hand med kavel. Hett tips, placera klara ravioli var för sig på en torr och mjölad handduk, innan de åker ned i kastrullen. Koka inte allt för många på en gång. Det är en härlig tillfredsställe att få bjuda på hemmagjord pasta. Till denna klassiska pastarätt bjud på ett vin från Piemonte, en region där druvorna barbera och nebbiolo dominerar, som skapta för att matcha fylliga maträtter. Testa till exempel Luna Di Mezzanotte! Buon appetito!

Tillagningstid

2,5-3 timmar

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
2,5-3 timmar
Antal
4 portioner
Betyg (0 röster)
0
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Pasta Vegetariskt
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat Nyårsmat

Ingredienser

  • Buljongen
  • 15 stora skogschampinjoner
  • 3 st portabello
  • 1 näve torkad kantarell eller karljohanssvamp (finns i matbutiken)
  • 1 purjolök
  • 2 gula lökar
  • 1 stor morot
  • 2 kvistar timjan
  • 2-3 l vatten
  • 100 g smör
  • tryffelolja av bra kvalité
  • 5 dl durumvete
  • 5 st ägg
  • 1 msk olivolja
  • 8 stora skogschampinjoner
  • 2 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 förpackning ricotta
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 citron

Tillagning

  1. Skär ner svampen, lök, morot och purjo i mindre bitar. Stel svampen i smör i en stor kastrull några minuter. Tillsätt lök, torkad svamp, purjo, morot och timjan och svetta några minuter till. Slå på vattnet och låt sjuda i 1-1,5 timma. Sila och koka ner buljongen till en kraftfull buljong. Detta kan ta ett tag men låt det stå på plattan och titta till då och då. Smaka av med en skvätt japansk soja och lite salt för att få upp sältan. Innan servering mixar du i en rejäl klick smör och en skvätt tryffelolja. Smaka av och addera mer smör, salt och olja om du behöver tills du får en kraftfull smörad buljong.
  2. Lägg mjölet på bänken och gör ett hål i mitten. Knäck i äggen och olivoljan och vispa med en gaffel så att lite mjöl i taget blandas med äggen och olivoljan. Arbeta ihop degen och knåda 10 min, hårt jobb men väl värt. Blir degen för torr tillsätter du några droppar vatten tills den blir fin. Plasta degen och låt vila i kyl, minst 1 timma, men gärna längre.
  3. Hacka svampen, lök och vitlök fint och stek i en klick smör tills fin färg. Häll i bunke eller matberedare och låt svalna. Mixa till en massa och blanda upp med ricotta och parmesan. Smaka av med lite citronzest och salt.
  4. Kavla degen tunn med pastamaskin eller med kavel och stansa ut rundlar. Lägg lite av rocotta/svampblandningen i mitten på den ena rundeln och blöt runt kanten med lite vatten på fingret. Lägg på en rundel som lock och tryck ihop kanterna med ett torrt finger. Koka i saltat vatten tills de är klara. Ett enkelt sätt att veta hur länge du ska koka är att lägga ner en bit pastadeg med samma tjocklek och smaka av den då och då, kan ta mellan 3-7 min beroende på tjocklek på degen.
  5. Lägg allt på tallriken och slå över buljongen. Toppa med krassse.

Kommentarer