Spaghettata di mezzanotte

en tallrik med spagetti

Spaghettata di mezzanotte

En riktigt god midnattsspaghetti eller spaghettata di mezzanotte är italienarnas svar på vår nattamacka! En snabblagad pasta som serveras bäst ihop med antingen en Luna di Mezzanotte Barolo eller en Barbera.

Recept och bild kommer från By Diadonna.

Tillagningstid

30

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Pasta
Måltid
Huvudrätt

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • pastavatten
  • ¾ dl olivolja
  • 8 vitlöksklyftor
  • ½ tsk chiliflakes eller peperoncino
  • en näve färsk persilja

Tillagning

  1. Koka spaghettin al dente och spara pastavatten.
  2. Skala och skiva vitlöken tunt. Hacka persiljan. Hetta upp olivolja i en panna. Fräs vitlöken tills den mjuknar. Tillsätt chili och finhackad persilja.
  3. Lägg i den kokta spaghettin och blanda. Häll i pastavatten i omgångar samtidigt som du rör om. Serveras direkt med extra persilja på toppen!