Ingredienser
- 280 gr spagetti
- ca 20-30 gr torkad karljohansvamp
- 2 vitlökar
- 1/2 chili
- ca 2 dl vitt vin
- ca 2 dl vispgrädde
- bladpersilja
- olivolja
- parmesanost
- salt & peppar
Tillagning
- Blötlägg svamparna om ni har torkad svamp
- Skala och dela chilin
- Koka upp vatten till pastan
- Lägg i pastan och börja med såsen
- Häll i olivolja i en panna och tillsätt vitlökarna och chilin
- Därefter karljohansvampen
- Häll i vitvinet och reducera några minuter
- Hacka bladpersiljan under tiden
- När vätskan har halverats häll i grädden
- När det är kvar två minuter av koktiden flytta över spagettin till stekpannan och koka färdigt där med såsen
- Addera färsk persilja
- Servera med parmesan på toppen
Kommentarer
Det står inte hur mycket svamp man ska ha i receptet
Oj! Nu rättat. ca 20-30 gr. Tack för att du såg detta Tina!