Spaghettata di Mezzanotte – Funghi porcini

Samantha är tillbaka med ytterligare en Spagetti di Mezzanotte! Denna gång med ett underbart recept av den smakrika Karl Johan-svampen! Håll i hatten vad gott!

Ett vin som passar utmärkt är Luna di Mezzanotte Barolo!

Tillagningstid

10 min

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
10 min
Antal
4 portioner
Betyg (6 röster)
4.5
2 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Pasta Vegetariskt
Måltid
Förrätt Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat

Ingredienser

  • 280 gr spagetti
  • ca 20-30 gr torkad karljohansvamp
  • 2 vitlökar
  • 1/2 chili
  • ca 2 dl vitt vin
  • ca 2 dl vispgrädde
  • bladpersilja
  • olivolja
  • parmesanost
  • salt & peppar

Tillagning

  1. Blötlägg svamparna om ni har torkad svamp
  2. Skala och dela chilin
  3. Koka upp vatten till pastan
  4. Lägg i pastan och börja med såsen
  5. Häll i olivolja i en panna och tillsätt vitlökarna och chilin
  6. Därefter karljohansvampen
  7. Häll i vitvinet och reducera några minuter
  8. Hacka bladpersiljan under tiden
  9. När vätskan har halverats häll i grädden
  10. När det är kvar två minuter av koktiden flytta över spagettin till stekpannan och koka färdigt där med såsen
  11. Addera färsk persilja
  12. Servera med parmesan på toppen

Kommentarer

Det står inte hur mycket svamp man ska ha i receptet

Oj! Nu rättat. ca 20-30 gr. Tack för att du såg detta Tina!