Spaghettata di Mezzanotte – Pasta Aioli Peperoncino

Ännu ett fantastiskt pastarecept från Samantha och ytterligare en Spagetti di Mezzanotte! Denna gång med ett recept med lite sting i. Massor av vitlök och chili som vi enkelt och snabbt kan röra ihop mitt i natten.

Och vad kan passa bättre till midnattspastan än midnattsvinet Luna di Mezzanotte Barbera?

Tillagningstid

20 min

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
20 min
Antal
4 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Pasta
Måltid
Förrätt Huvudrätt

Ingredienser

  • 300 g spagetti av god kvalitet
  • salt
  • vitlök
  • chili
  • bladpersilja
  • parmesan
  • Om ni behöver hjälp med mängder på ingredienserna – titta på filmen med Samantha!

Tillagning

  1. Koka upp pastavattnet och tillsätt rikligt med salt
  2. Skala och skiva vitlök
  3. Hacka chili och persilja
  4. Lägg i pastan i vattnet
  5. Stek försiktigt i rikligt med olivolja
  6. När det är ett par minuter kvar för pastan att vara färdig – ta upp och lägg i pastan i stekpannan.
  7. ”kör” färdigt pastan och rör runt ordentligt med ”såsen”.
  8. Lägg och strössla över parmesan

Kommentarer