Tryffeldoftande pasta med svamp x 3

en tallrik med tryffelpasta

Tryffeldoftande pasta med svamp x 3

En lyxig och tryffeldoftande pasta till finmiddagen. Det är inte svårt att vara vegetarisk även till finmiddagen och denna kan du enkelt till och med göra vegansk. Tryffel finns numera i var och varannan livsmedelsaffär. Och om du som i detta receptet skall använda tryffelolja så är det inte svårt att få tag på och inte speciellt dyrt.

Ännu lyxigare blir det såklart om du gör din egen pasta. Det blir faktiskt på ett helt annat sätt och inte så svårt som man tror.

Lycka till och smaklig spis.

Antal

4 portioner

Receptvy
Antal
4 portioner
Betyg (2 röster)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Pasta
Måltid
Förrätt Huvudrätt
Tillfälle
Nyårsmat

Ingredienser

  • Ca 400gr pasta av valfri sort
  • 1 stor näve kantareller
  • 4 st champinjoner
  • 2 st portabello eller ostronskivling
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 3-4 dl grädde
  • tryffelpeccorino
  • tryffelsalt (eller en bra tryffelolja)
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor

Tillagning

  1. Skär portabellon i skivor och stek i smör tills fin färg. Salta med tryffelsalt (eller vanligt salt) och lägg åt sidan till servering.
  2. Skär ner kantarell och champinjon lite mindre och stek i panna med smör. När de börjat få färg tillsätter du lök och vitlök och låter de svettas några minuter. Tillsätt vitt vin och reducera till hälften. Tillsätt vatten och låt det koka någon minut. Tillsätt grädde och blanda runt. Låt det småputtra tills en bra konsistens på såsen så att den fäster på pastan. Smaka upp med tryffelsalt och/eller tryffelolja.
  3. Koka pasta enligt anvisningarna i rejält saltat vatten.
  4. Blanda pastan med såsen och slunga runt. Blanda i lite hackad timjan och riven tryffelpeccorino och lägg upp på tallrik.
  5. Toppa pastan med portabellon, tryffelpeccorino och lite nymalen svartpeppar om du har.

Kommentarer