Ingredienser
- Ca 400gr pasta av valfri sort
- 1 stor näve kantareller
- 4 st champinjoner
- 2 st portabello eller ostronskivling
- 1 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 3-4 dl grädde
- tryffelpeccorino
- tryffelsalt (eller en bra tryffelolja)
- 2 st schalottenlökar
- 2 st vitlöksklyftor
Tillagning
- Skär portabellon i skivor och stek i smör tills fin färg. Salta med tryffelsalt (eller vanligt salt) och lägg åt sidan till servering.
- Skär ner kantarell och champinjon lite mindre och stek i panna med smör. När de börjat få färg tillsätter du lök och vitlök och låter de svettas några minuter. Tillsätt vitt vin och reducera till hälften. Tillsätt vatten och låt det koka någon minut. Tillsätt grädde och blanda runt. Låt det småputtra tills en bra konsistens på såsen så att den fäster på pastan. Smaka upp med tryffelsalt och/eller tryffelolja.
- Koka pasta enligt anvisningarna i rejält saltat vatten.
- Blanda pastan med såsen och slunga runt. Blanda i lite hackad timjan och riven tryffelpeccorino och lägg upp på tallrik.
- Toppa pastan med portabellon, tryffelpeccorino och lite nymalen svartpeppar om du har.
Kommentarer