Vegetarisk Carbonara

Vegetarisk Carbonara

Vegetarisk Carbonara

Här är ett recept som Tareq Taylor tagit fram till oss. En lättlagad Carbonara där bacon ersatts av zucchini. Rikligt med riven Västerbottensost® adderar både sälta och smakrikedom. Om man gör det här receptet med penne istället för spaghetti är det bättre att skära zucchinin i stavar i ungefär samma storlek som pennepastan. Målet är att skära grönsakerna i en form som gör att grönsakerna sprids ut jämnt i pastan. En Carbonara innehåller ingen grädde. Vinet får gärna vara italienskt, sammetslent och mustigt. Buon appetito!

Tillagningstid

30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Pasta Vegetariskt
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat Vårmat Vintermat

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 zucchini i 1 cm stora tärningar (eller stavar)
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 1 nypa flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • ca 300 g spaghetti eller penne
  • 4 äggulor
  • 1 dl vatten (från pastakoket)
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 8–10 små tomater, gärna i olika färger, halverade
  • 1 dl finriven Västerbottensost

Tillagning

  1. Stek lök, vitlök, zucchini, peppar och salt i olja i en stekpanna i några minuter utan att det tar färg.
  2. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, tillsätt någon matsked salt, lägg i spaghetti och koka tills cirka 1 minut återstår av koktiden.
  3. Vispa under tiden ihop äggulorna med 1 dl av pastavattnet i en liten skål.
  4. Häll av vattnet från pastan och häll tillbaka spaghettin i kastrullen. Rör ner ägguleblandningen, persilja, tomater och ost.