Vegetarisk Carbonara

Vegetarisk Carbonara

Vegetarisk Carbonara

Vegetarisk Carbonara

Här är ett recept som Tareq Taylor tagit fram till oss. En lättlagad Carbonara där bacon ersatts av zucchini. Rikligt med riven Västerbottensost® adderar både sälta och smakrikedom. Om man gör det här receptet med penne istället för spaghetti är det bättre att skära zucchinin i stavar i ungefär samma storlek som pennepastan. Målet är att skära grönsakerna i en form som gör att grönsakerna sprids ut jämnt i pastan. En Carbonara innehåller ingen grädde. Vinet får gärna vara italienskt, sammetslent och mustigt. Buon appetito!

Tillagningstid

30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg (14 röster)
3
Skriv ut
Kategori
Pasta Vegetariskt
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat Vårmat Vintermat

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 zucchini i 1 cm stora tärningar (eller stavar)
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 1 nypa flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • ca 300 g spaghetti eller penne
  • 4 äggulor
  • 1 dl vatten (från pastakoket)
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 8–10 små tomater, gärna i olika färger, halverade
  • 1 dl finriven Västerbottensost

Tillagning

  1. Stek lök, vitlök, zucchini, peppar och salt i olja i en stekpanna i några minuter utan att det tar färg.
  2. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, tillsätt någon matsked salt, lägg i spaghetti och koka tills cirka 1 minut återstår av koktiden.
  3. Vispa under tiden ihop äggulorna med 1 dl av pastavattnet i en liten skål.
  4. Häll av vattnet från pastan och häll tillbaka spaghettin i kastrullen. Rör ner ägguleblandningen, persilja, tomater och ost.