Pizza bianco med kapris, körsbärstomat, serrano-skinka, crème fraiche, buffelmozzarella och körvel

Pizza

Pizza har blivit något av vår nationalrätt. Vem har inte beställt hem en slafsig kebabpizza på nyårsdagen? Vi vågar dock sticka ut hakan och säga att borta är bra, men hemma är bäst i detta fallet. Med en hemlagad pizza gör du nämligen alltid succé. Variationerna med tillbehör är oändliga och när du är din egen pizzakock kan du lyfta ditt pizzarecept till en gourmetpizza som ”pizzerian på hörnet” inte är i närheten av. Med våra recept på hembakad pizza vinner du såväl familjens jubel som gästernas hurrarop. Här bjuder vi på pizzarecepten du fixar på femton minuter en kvart!

Pizza som finmat

Pizza är trendigt. Efter snart 50 år i gathörnen har pizzan flyttat in på finkrogarna där pizza bianco och andra lyxvarianter förpassar snabbhakens skinkstrimlor till korpdivisionen. Väljer du att göra din egen pizza så lägg lite omsorg på degen och på tomatsåsen. Det kan funka alldeles utmärkt med en kallrörd tomatsås, men en tomatsås som kokat någon timma kan få ett fantastiskt djup i smakerna. Prova en tryffelpizza Bianco eller en fruktig Libapizza som omväxling.

Pizzaviner

Pizzaviner har nästan blivit ett begrepp i sig själv, oftast är det röda viner som fungerar allra bäst. Gärna kryddiga och mustiga viner. Att välja italienska viner till pizza är att ta den säkra vägen, en nebbiolo, ripasso, barbaresco eller chianti är ofta pålitliga val.

Viner till pizza

Gå till [...]

Recept