Tryffelpizza Bianco

Tryffelpizza Bianco

Tryffelpizza Bianco

Man kan använda tryffelolja i stället för färsk tryffel rör då ner den i crème fraichen. Detta kan du även göra för att höja smaken tillsammans med färsk tryffel. För er som inte har testat "vit pizza" så är detta lyxvarianten numero uno, så himla god! Till tryffel så gifter sig vinerna från Piemonte eller Toscana väldigt bra. Hugg in och njut av godaste pizzan och vinet. Buon appetito!

Det går alldeles utmärka att köpa färdig pizzabotten att baka på.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

60 minuter

Antal

2 portioner

Receptvy
Tillagningstid
60 minuter
Antal
2 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Pizza Vegetariskt
Måltid
Förrätt Huvudrätt
Tillfälle
Nyårsmat

Ingredienser

    Pizzadeg

  • 0,5 kg vetemjöl Special
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 0,5 pkt torrjäst
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 3 msk rapsolja
  • Fyllning

  • 1 dl crème fraiche
  • tryffelolja
  • 20 gr babyspenat
  • 2 dl riven mozzarella
  • salt och peppar
  • hyvlad färsk tryffel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Blanda mjöl, salt och socker i en bunke.
  3. Rör ut torrjästen i det ljumma vattnet och rör i mjölkblandningen.
  4. Tillsätt oljan och blanda sakta ner resterande vattnet i mjölet till en deg.
  5. Knåda degen väl och låt vila under duk 20 minuter, knåda igen och låt jäsa ytterligare 15 minuter.
  6. Dela upp degen i 2 delar och kavla ut på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Bred ut crème fraiche omrörd (Smaksätt med tryffelolja för mer smak)
  8. Sprid ut babyspenat och mozzarella.
  9. Salta och peppra efter tycke.
  10. Grädda i 8-10 minuter.
  11. Ta ut pizzan ur ugnen och låt vila någon minut. Hyvla över tryffel och servera.