Ingredienser
- 0,5 kg vetemjöl Special
- 1 msk salt
- 1 msk socker
- 0,5 pkt torrjäst
- 2,5 dl ljummet vatten
- 3 msk rapsolja
- 1 dl crème fraiche
- tryffelolja
- 20 gr babyspenat
- 2 dl riven mozzarella
- salt och peppar
- hyvlad färsk tryffel
Pizzadeg
Fyllning
Tillagning
- Sätt ugnen på 250 grader
- Blanda mjöl, salt och socker i en bunke.
- Rör ut torrjästen i det ljumma vattnet och rör i mjölkblandningen.
- Tillsätt oljan och blanda sakta ner resterande vattnet i mjölet till en deg.
- Knåda degen väl och låt vila under duk 20 minuter, knåda igen och låt jäsa ytterligare 15 minuter.
- Dela upp degen i 2 delar och kavla ut på plåtar med bakplåtspapper.
- Bred ut crème fraiche omrörd (Smaksätt med tryffelolja för mer smak)
- Sprid ut babyspenat och mozzarella.
- Salta och peppra efter tycke.
- Grädda i 8-10 minuter.
- Ta ut pizzan ur ugnen och låt vila någon minut. Hyvla över tryffel och servera.