Libapizza med brie de meaux, päron, dragon och rostade valnötter

en tallrik med pizza som är delad

Libapizza med brie de meaux, päron, dragon och rostade valnötter

Liba-brödet hittar du numera i din vanliga mataffär. Det är ett helt neutralt tunnbröd från Libanon som idag används till pizzor, som tunnbröd, wraps eller bara ett gott bröd till maten. Att göra pizza på detta bröd är både gott och smidigt. Det går dessutom snabbt som attan och du kan koncentrera dig på att ta hand om gästerna.

Denna pizza är en ”blanco” det vill säga det är ingen tomatsås i botten utan créme fraiche men det går även utmärkt med en neutral eller kryddad färskost. Perfekt som starter när middagsgästerna anländer och i glaset en sprudlande frisk Cava!

Tillagningstid

30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Pizza
Måltid
Förrätt Huvudrätt Snacks / tilltugg
Tillfälle
Brunch Höstmat Midsommarmat Sommarmat Vardagsmat Vårmat Vintermat

Ingredienser

  • 4 st libabröd (eller orientaliska bröd, finns i vanliga matbutiker)
  • 1 bit brie de meaux
  • 1-2 päron
  • 2-3 dl valnötter
  • 8 msk crème fraiche
  • 1 kruka dragon
  • 4 msk flytande honung

Tillagning

  1. Lägg bröden på en plåt med bakplåstpapper. Smeta på crème fraiche och lägg på alla ingredienser utom dragonen. Baka i ugn på 180C tills osten börjar att smälta och fått färg, ca 5 min.
  2. Toppa pizzan med lite mer honung, flingsalt och dragon.