Ingredienser
- 500 g grekisk yoghurt
- 1 dl olivolja
- 1 msk flytande honung
- ½ dl myntablad. Fint strimlade.
- 2 st zucchini, skurna i skivor på längden.
- 12 st grön sparris, skalade och skurna på längden.
- 2 st citroner, halverade.
- olivolja
- Flingsalt
- 100 g Roccula
- 1 dl olivolja
- 4 tunna pizzabottnar eller vetetortillas
- 200 g Fetaost, smulad
- 4 st fikon, skurna i klyftor
- 60 g pistagenötter, rostade
- Crema Bianca (reducerad vit balsamvinäger)
Myntayoghurt
Grillade grönsaker.
Pizzetta
Tillagning
- Tänd en grill med en aktiv och en inaktiv sida.
- Blanda ingredienserna till myntayoghurten i en skål.
- Marinera zucchini och sparris i olivolja.
- Mixa ruccola och olivolja till konsistensen av puré.
- Grilla zucchini, sparris och citron, lyft av och vänd upp med flingsalt och juice från den grillade citronen.
- Pensla pizzabottnarna med den mixade ruccolan, smula över fetaosten, lägg på fikonklyftorna och grilla färdig pizzettan på den inaktiva sidan av grillen under lock. Lyft av pizzorna, lägg på pistagenötter och ringla över Crema Bianca.
- Slica pizza, skär, doppa och njut.