Ruccolapizzetta med grillade grönsaker och myntayoghurt

pizzor på skärbräda med vita vitvinsglas

Ruccolapizzetta med grillade grönsaker och myntayoghurt

Vegetariska små pizzettor. Om ni förbereder så kan ni enkelt göra dom på grillen när gästerna redan har anlänt. Smaklig spis!

Tipset: Rätten går alldeles utmärkt att tillaga i ugn på 200 grader. Har du en nötallergiker på besök så byt ut pistagenötterna mot rostade pumpafrön. Yoghurten kan bytas ut mot laktosfritt alternativ.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

45 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Pizza Vegetariskt
Måltid
Förrätt Snacks / tilltugg
Tillfälle
Sommarmat Vårmat

Ingredienser

    Myntayoghurt

  • 500 g grekisk yoghurt
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • ½ dl myntablad. Fint strimlade.
  • Grillade grönsaker.

  • 2 st zucchini, skurna i skivor på längden.
  • 12 st grön sparris, skalade och skurna på längden.
  • 2 st citroner, halverade.
  • olivolja
  • Flingsalt
  • Pizzetta

  • 100 g Roccula
  • 1 dl olivolja
  • 4 tunna pizzabottnar eller vetetortillas
  • 200 g Fetaost, smulad
  • 4 st fikon, skurna i klyftor
  • 60 g pistagenötter, rostade
  • Crema Bianca (reducerad vit balsamvinäger)

Tillagning

  1. Tänd en grill med en aktiv och en inaktiv sida.
  2. Blanda ingredienserna till myntayoghurten i en skål.
  3. Marinera zucchini och sparris i olivolja.
  4. Mixa ruccola och olivolja till konsistensen av puré.
  5. Grilla zucchini, sparris och citron, lyft av och vänd upp med flingsalt och juice från den grillade citronen.
  6. Pensla pizzabottnarna med den mixade ruccolan, smula över fetaosten, lägg på fikonklyftorna och grilla färdig pizzettan på den inaktiva sidan av grillen under lock. Lyft av pizzorna, lägg på pistagenötter och ringla över Crema Bianca.
  7. Slica pizza, skär, doppa och njut.