Blinier med kräm på västerbottensost, löjrom och rödlök

Blinier med kräm på västerbottensost, löjrom och rödlök

Blinier är är små plättar som du bakar av bovetemjöl. Äts vanligen med smetana kaviar och lök. Namnet kommer från det slaviska mlin som betyder mala och skvallrar om det finmalda mjölet. På senare tid har dessa blivit mer och mer omtyckta i våra kök som inledningen på en måltid. Gärna att vi samlas med ett glas mousserande vin och plockar med dessa små godingar innan middagen startar.

Tillagningstid

20

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
20
Antal
4 portioner
Betyg (2 röster)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Måltid
Förrätt Snacks / tilltugg
Tillfälle
Nyårsmat Sommarmat

Ingredienser

  • 20 blinis (finns i frysdisken om ni inte vill göra egna)
  • 1 dl västerbottenost
  • 2 dl smetana
  • 1 citron
  • 1 kruka dill
  • 1 äggula
  • 1 rödlök
  • 100 g löjrom
  • Salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Mixa västerbottenost och smetana med en bunke med stavmixer. Tillsätt lite salt och citronsaft efter smak. Finhacka rödlöken.
  2. Värm blinierna i ugnen om du köpt färdiga eller stek dina egna. Spritsa ut ostkrämen på plättarna.
  3. Rör samman löjrommen och äggulan (tro mig - blir magiskt gott). Toppa ostkrämen med rommen, lök och så dill på toppen.
  4. Avsluta med att riva lite citronzest över.

Kommentarer