Enkel och god pesto gjord på bladpersilja

pesto i mortel med ett glas aperol

Enkel och god pesto gjord på bladpersilja

Pesto kommer från norra Italien och smakar därefter. Ingredienserna är väldigt mycket Italien. Vi har senare åren blivit vana att pesto skall vara väldigt fin men ursprunget skall stötas i mortel och vara grövre i sin konsistens. Detta enkla recept på en god pesto är fri från laktos, ägg och gluten och går enkelt att lämpas efter dina egna smakpreferenser. Går snabbt att göra strax innan dina gäster kommer. En överraskande god kombination till pesto är en klassisk aperol spritz! Hoppas det smakar!

Tillagningstid

15 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
15 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Måltid
Aperitivo
Tillfälle
Brunch

Ingredienser

  • En kruka färsk bladpersilja
  • 1 dl fint riven parmesan
  • ½ vitköksklyfta
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • 1 ½ dl olivolja
  • salt & peppar

Tillagning

  1. Finhacka persiljan. Riv sedan osten fint och riv en halv vitlöksklyfta.
  2. Blanda persiljan, osten, vitlöken och pinjenötterna i en mortel eller använd en matberedare.
  3. Addera olivolja utefter din egen preferens på konsistens och smaka av med salt och peppar.