Italiensk kryddblandning

Italiensk kryddblandning

Italiensk kryddblandning

Italiensk kryddblandning

Att göra egna kryddblandningar är både roligt och ett bra sätt att få fram nya smaker. Det är även mycket användbart att ha i skafferiet för att variera sig i sin matlagning. Här bjuder vi på en härlig kryddblandning med italienska smaker.

Recept & foto: Kristin Johansson

Tillagningstid

15 minuter

Receptvy
Tillagningstid
15 minuter
Betyg (13 röster)
3.5
Skriv ut
Måltid
Aperitivo
Tillfälle
Brunch

Ingredienser

  • 3 msk torkad basilika
  • 3 msk torkad oregano
  • 3 msk torkad persilja

  • 1 msk söt paprika
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salvia, torkad
  • 1 tsk chiliflakes

Tillagning

  1. Blanda kryddorna väl och häll i en burk med tättslutande lock.
  2. Väck kryddorna till liv innan du skall använda dem. Antingen smular du sönder dem i handen eller i en mortel.
  3. Tips: Tänk på att kryddorna ska stå mörkt, torrt och inte allt för varmt. Förvara därför gärna i små plåtburkar.