Italiensk kryddblandning

Italiensk kryddblandning

Italiensk kryddblandning

Att göra egna kryddblandningar är både roligt och ett bra sätt att få fram nya smaker. Det är även mycket användbart att ha i skafferiet för att variera sig i sin matlagning. Här bjuder vi på en härlig kryddblandning med italienska smaker.

Recept & foto: Kristin Johansson

Tillagningstid

15 minuter

Receptvy
Tillagningstid
15 minuter
Betyg (13 röster)
3.5
Skriv ut
Måltid
Aperitivo
Tillfälle
Brunch

Ingredienser

  • 3 msk torkad basilika
  • 3 msk torkad oregano
  • 3 msk torkad persilja

  • 1 msk söt paprika
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salvia, torkad
  • 1 tsk chiliflakes

Tillagning

  1. Blanda kryddorna väl och häll i en burk med tättslutande lock.
  2. Väck kryddorna till liv innan du skall använda dem. Antingen smular du sönder dem i handen eller i en mortel.
  3. Tips: Tänk på att kryddorna ska stå mörkt, torrt och inte allt för varmt. Förvara därför gärna i små plåtburkar.