Måltid
Snacks / tilltugg
Tillfälle
Nyårsmat
Ingredienser
- 3 st rostbröd
- 1 näve kantareller (tratt eller gula)
- 3 st champinjoner
- 3 msk cream cheese
- 2 st schalottenlök
- 0,5 dl ättika
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
- smör att steka i
- 0,5 dl vitt vin (eller vatten)
- krasse
Tillagning
- Blanda ättika socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Tillsätt skivad schalottenlök och låt ligga i lagen minst 30 min men gärna längre.
- Hacka ner kantarellerna och 2st champinjoner grovt. Stek i smör några minuter. Tillsätt en hackad schalottenlök och svetta den några minuter. Tillsätt vitt vin och låt det sjuda någon minut tills vinet är helt borta. Häll upp allt på en tallrik och låt svalna helt.
- Mixa svampen i matberedare tills helt slät. Tillsätt färskosten och blanda runt. Smaka av med salt och lägg upp på sprits om du har, annars kan du skeda upp den på brödet sen också.
- Stansa brödet i önskad form och stek brödet i smör i en panna tills gyllene.
- Hyvla sista champinjonen tunt på mandolin. Har du ingen mandolin får du visa dina färdigheter med kniven och skära champinjonen supertunt istället.
- Spritsa på krämen på brödet, toppa med syrad lök hyvlad champinjon och krasse.
Kommentarer