Ingredienser
- 175 g rensade kantareller
- 2 msk smör
- 5 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 180 g cocktailtomater
- 10 blad färsk basilika
- 3 krm flingsalt
- 1,5 krm svartpeppar
- 2 msk riven parmesanost
- 2 msk balsamvinäger eller balsamico
- 1 tsk vit balsamvinäger
- 1 bröd - gärna ett segt surdegsbröd
Tillagning
- Fräs svampen i en torr stekpanna tills dess att vätskan är borta.
- Tillsätt smöret och en msk olivolja, 1 krm flingsalt och 1/2 krm svartpeppar i pannan. Fortsätt fräsa till svampen har fått färg.
- Skär av ungefär en tredjedel av vitlöksklyftan och hacka/pressa ner i stekpannan. Fräs en halv minut till innan du drar stekpannan av värmen.
- Skär upp tomaterna, basilikan och bladpersiljan i bitar och blanda ihop i en skål.
- Tillsätt 1 msk olivolja och 1 tsk vit balsamvinäger, 1 krm flingsalt och 1/2 krm svartpeppar till tomatsalladen.
- Riv upp parmesanosten.
- Skär upp brödet och gnugga in resten av vitlöken i brödskivorna, sedan steker du brödskivorna i lite olivolja så att de får färg.
- Lägg upp bröden på fat och toppa med kantarellerna och tomatsalladen. Strö över balsamvinäger, lite flingsalt parmesan och peppar efter smak och tycke, sen är det bara att avnjuta!