Korvtillbehör för picknick

Korvtillbehör för picknick

Korvtillbehör för picknick

Vill du vara den som glänser på utflykten? Här några sköna tillbehör som kommer att göra korvarna till kungar. Var alltid förberedd på oväntat sällskap och dubbla mängderna! Vin till utflykten ska vara okomplicerade att dricka och gärna lätta att frakta! Här ett urval av viner som skämmer bort oss när vi njuter av maten utomhus. Det ska vara gott att leva!

Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

60 minuter

Antal

6 portioner

Receptvy
Tillagningstid
60 minuter
Antal
6 portioner
Betyg (5 röster)
5
Skriv ut
Måltid
Snacks / tilltugg Till grillen
Tillfälle
Brunch Sommarmat Vardagsmat

Ingredienser

    Chunky Ketchup

  • 500 g cocktailtomater (blandade färger)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rörsocker
  • 1 st gul lök, skalad, halverad och skuren i skivor.
  • 1 msk salt
  • 1 tsk rörsocker
  • 1 msk Italiensk salladskrydda
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk oregano
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk rörsocker
  • 1 dl vatten
  • Friterade lökar

  • 4 st salladslökar, skölj och skär tunt på längden.
  • 1 st färsk vitlök, skölj och riv isär på längden.
  • 1 dm av blasten på en purjolök, skölj och skär i tunna strimlor på längden.
  • 2 msk majsstärkelse
  • flingsalt efter smak
  • solrosolja eller frityrolja
  • Surkål med päron och currytouch

  • 300 g surkål, hängd och avrunnen.
  • 1 msk currypulver gul.
  • 1 dl bladpersilja, sköljd och skuren i strimlor.
  • 1 st grönt hårt päron skuret i tärningar.
  • 0,5 dl mandel med skal, lätt krossad.
  • Äppelcidersenap med pepparrot

  • 100 g fransk grovkornig äppelcidersenap.
  • 1 msk pepparrot, skalad och finriven.

Tillagning

    Chunky Ketchup

    1. Värm ugnen till 150 grader på varmluftsläge.
    2. Halvera tomaterna och lägg i en form med snittytan uppåt, fördela 1 tsk salt och 1 tsk socker jämnt över tomaterna. Ställ in i ugnen ca. 40 minuter så att de blir semi-torkade.
    3. Lägg löken i en bunke och massera in 1 msk salt och 1 tsk socker och salladskryddan och låt löken rimmas i ca 15 minuter.
    4. Ta ut tomaterna ur ugnen.
    5. Hetta upp en kastrull på medelvärme med olivolja, vänd ner löken och rör runt så att den inte tar färg. Tillsätt 2 msk rörsocker och äppelcidervinäger, rör runt så att inte sockret bränner fast, tillsätt vattnet och tomater. Sänk temperaturen och låt sjuda tills allt går ihop.
    6. Koka upp vatten och häll i en väl rengjord glasburk, häll ur vattnet och fyll i ketchupen. Förslut locket och ställ upp och ned i källartemperatur så att den blir väl konserverad.

    Friterade lökar

    1. Häll oljan i en kastrull och hetta upp till 130 grader. (använd termometer under hela friteringsprocessen).
    2. Blanda lökarna med majsstärkelsen och skaka av eventuella klumpar.
    3. Fritera lökarna uppdelat i omgångar och lyft över för att svalna på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Förvara löken torrt, t. ex i ett skafferi eller ugn.

    Surkål med päron och currytouch

    1. Blanda surkål med curryn.
    2. Varva ner ingredienserna i en glasburk.

    Äppelcidersenap med pepparrot

    1. Blanda ihop senapen och den finrivna pepparroten, lägg över i en burk eller skål och servera.