Lyxig chipsbricka med löjrom, vispad smetana, rödlök och dill

Lyxig chipsbricka med löjrom, vispad smetana, rödlök och dill

Lyxig chipsbricka med löjrom, vispad smetana, rödlök och dill

Enkelt och lyxigt snacks som passar till vilken middag eller fest som helst. Ett tips är att använda spritspåse till var och en av ingredienserna och färdigställa brickan när gästerna anländer. Servera gärna ett mousserande vin för en ännu festligare upplevelse. Smaklig spis!

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Tillagningstid

30 minuter

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Betyg
Skriv ut
Måltid
Förrätt Snacks / tilltugg
Tillfälle
Brunch Höstmat Nyårsmat Sommarmat Vårmat Vintermat

Ingredienser

  • lättsaltade potatischips av bra kvalitet
  • löjrom
  • rödlök
  • smetana (går även bra med crème fraiche)

Tillagning

  1. Vispa smetana några minuter med en elvisp. Häll upp i spritspåse och spara till servering.
  2. Hacka rödlök och dill. Häll löjrom i spritspåse och spara till servering.
  3. Lägg upp chipsen på en bricka och addera alla ingredienser. Servera dina gäster så att de kan hugga in så snart det är klart!