Potatisvåffla med löjrom, smetana, rödlök och dill

potatisfåffla på bord med ett glas bubbel och vitt vin

Potatisvåffla med löjrom, smetana, rödlök och dill

Har ni inte testat potatisvåffla ännu så är det dags! Är det våffeldagen? Eller är det bara en strålande dag att göra goda våfflor med löjrom? Oavsett vilket har ni här ett enkelt och strålande gott recept på frasande våfflor som ni kan servera som förrätt eller som matigare tilltugg till ett glas bubbel. Passa järnet noga och våga köra dem så länge att de blir riktigt frasiga! Lycka till.

Tillagningstid

60 min

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
60 min
Antal
4 portioner
Betyg (14 röster)
3.5
0 Kommentarer
Skriv ut
Måltid
Förrätt
Tillfälle
Påskmat Vårmat

Ingredienser

  • 100 gr smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 4 dl vatten
  • 2 fasta potatisar
  • löjrom efter behag
  • smetana efter behag
  • 1 kruka dill
  • 1 rödlök
  • eventuellt lite finriven ost

Tillagning

  1. Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke och blanda i vatten och vispa ihop. Tillsätt mjöl och bakpulver och vispa till en slät smet. Tillsätt smöret och vispa ihop till en fin smet.
  2. Riv potatisen på fina sidan av rivjärnet och krama ur all vätska. Tillsätt potatisen i våffelsmeten och rör runt med en sked. Här kan du med fördel addera finriven ost om du är lagd åt det hållet.
  3. Grädda våfflorna tills de är gyllene och krispiga.
  4. Toppa med löjrom, smetana, hackad rödlök samt dill. Njut till ett gott glas bubbel!

Kommentarer