Ingredienser
- 100 gr smör
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 4 dl vatten
- 2 fasta potatisar
- löjrom efter behag
- smetana efter behag
- 1 kruka dill
- 1 rödlök
- eventuellt lite finriven ost
Tillagning
- Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke och blanda i vatten och vispa ihop. Tillsätt mjöl och bakpulver och vispa till en slät smet. Tillsätt smöret och vispa ihop till en fin smet.
- Riv potatisen på fina sidan av rivjärnet och krama ur all vätska. Tillsätt potatisen i våffelsmeten och rör runt med en sked. Här kan du med fördel addera finriven ost om du är lagd åt det hållet.
- Grädda våfflorna tills de är gyllene och krispiga.
- Toppa med löjrom, smetana, hackad rödlök samt dill. Njut till ett gott glas bubbel!
Kommentarer