Spröda chorizoflarn med balsamsirap

små spröda tapas med en flaska rödvin

Spröda chorizoflarn med balsamsirap

Spröda, smuliga, söta, salta och med lite hetta från chorizo. - Små lätta och goda tilltugg till dina tapas. Eller som att servera när gästerna kommer och man står och snackar lite.

Vad skall man servera till? Varför inte ett mjukt och elegant rödvin från Rioja? Till exempel en Riscal Reserva?

Tillagningstid

20 min

Antal

8 portioner

Receptvy
Tillagningstid
20 min
Antal
8 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Måltid
Snacks / tilltugg

Ingredienser

  • 1 rulle smördeg, 250g 

  • 120 g chorizo
  • 4 schalottenlökar

  • 10 små tomater

  • 1 knippe timjan
  • 1 st ägg

  • 2 msk olja


  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 tsk flytande dadelsirap
  • 1 nypa flingsalt


Tillagning

  1. Skala och skiva lök och tomater i tunna skivor.
  2. Kavla ut smördegen något på en plåt och skär den i 8 bitar.
  3. Nagga en ruta i mitten av varje smördegsbit med en gaffel. Det är här fyllningen skall ligga.
  4. Lägg på chorizo, några skivor lök, tomat och strö över timjan.
  5. Vispa upp ägg och olja i en skål med en gaffel. Pensla kanterna runt fyllningen med ägg/olja.
  6. Strö över lite flingsalt.
  7. Sätt in i mitten av ugnen och baka tills bitarna fått fin färg, ca 15-20 minuter.
Vispa ihop sirap och balsamvinäger. 
Lägg upp bitarna på ett serveringsfat. Tycker man att de är stora så dela dem tvärs över i trekanter. 
Ringla över balsamsirap och strö över flingsalt.

Kommentarer