Ingredienser
- 1 rulle smördeg, 250g
- 120 g chorizo
- 4 schalottenlökar
- 10 små tomater
- 1 knippe timjan
- 1 st ägg
- 2 msk olja
- 2 msk balsamvinäger
- 3 tsk flytande dadelsirap
- 1 nypa flingsalt
Tillagning
- Skala och skiva lök och tomater i tunna skivor.
- Kavla ut smördegen något på en plåt och skär den i 8 bitar.
- Nagga en ruta i mitten av varje smördegsbit med en gaffel. Det är här fyllningen skall ligga.
- Lägg på chorizo, några skivor lök, tomat och strö över timjan.
- Vispa upp ägg och olja i en skål med en gaffel. Pensla kanterna runt fyllningen med ägg/olja.
- Strö över lite flingsalt.
- Sätt in i mitten av ugnen och baka tills bitarna fått fin färg, ca 15-20 minuter. Vispa ihop sirap och balsamvinäger. Lägg upp bitarna på ett serveringsfat. Tycker man att de är stora så dela dem tvärs över i trekanter. Ringla över balsamsirap och strö över flingsalt.
Kommentarer