Burrata med apelsin och dill

Burrata med apelsin och dill

Burrata med apelsin och dill

Burrata har snabbt blivit en återkommande rätt på restaurangernas menyer. Här gör vi den lite fruktigare med apelsin och granatäpple och kryddar den med den nordiska dillen. Vin från Sicilien blir en utmärkt kombination inte långt bort från ostens ursprung Apulien.

Receptet är skapat av Louise Johansson

Tillagningstid

30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Sallad Vegetariskt
Måltid
Förrätt Huvudrätt

Ingredienser

  • 2 st burrataostar
  • 1 rosésallad
  • 2 apelsiner
  • ½ granatäpple
  • 1 knippa dill
  • 1 tsk flingsalt
  • Dressing

  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 2 tsk dillfrön, mortlade
  • 1 msk grovkornig fransk senap
  • 1 dl olivolja

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  2. Plocka bladen på rosésalladen och lägg i kallt vatten så den blir krispig. Skär bort skalet på apelsinerna och skär fruktköttet i mindre bitar. Dela och ”pilla” ur granatäppelkärnorna.
  3. Häll av vattnet från salladen och blanda upp med hälften av dressingen och lägg på ett stort fat. Bryt isär burrataosten och lägg ovan på salladen. Fyll på med apelsin, granatäppelkärnor, plockade dillkvistar och lite flingsalt. Ringla över resterande dressing.