Ingredienser
- 2 st burrataostar
- 1 rosésallad
- 2 apelsiner
- ½ granatäpple
- 1 knippa dill
- 1 tsk flingsalt
- 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
- 2 tsk dillfrön, mortlade
- 1 msk grovkornig fransk senap
- 1 dl olivolja
Dressing
Tillagning
- Blanda alla ingredienser till dressingen.
- Plocka bladen på rosésalladen och lägg i kallt vatten så den blir krispig. Skär bort skalet på apelsinerna och skär fruktköttet i mindre bitar. Dela och ”pilla” ur granatäppelkärnorna.
- Häll av vattnet från salladen och blanda upp med hälften av dressingen och lägg på ett stort fat. Bryt isär burrataosten och lägg ovan på salladen. Fyll på med apelsin, granatäppelkärnor, plockade dillkvistar och lite flingsalt. Ringla över resterande dressing.