Ingredienser
- Ca 600 g lårfilé av kyckling, helst med skinn
- 2 Romansalladshuvuden
- 3- 4 skivor surdegsbröd
- 1 pkt bacon
- 1 mogen avokado
- 250 g körsbärstomater
- ½ dl rostade pinjenötter
- 1 dl hyvlad parmesan
- 1 ägg
- ½ dl finriven parmesan
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 4 sardeller
- 2 msk kapris
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 – 2 dl rapsolja
- salt och svartpeppar
- skal från 1 citron
Dressing
Tillagning
- Gör dressingen:
- Mixa ägg med parmesan, hackad vitlök, kapris, vinäger och dijonsenap. Tillsätt olja tills du har en tjock dressing. Smaka av med kaprisspad, salt, peppar och citronszest. Ställ åt sidan.
- Stek bacon i torr stekpanna tills den börjar få färg och krisp. Håll gärna baconet varmt i en form i ugnen. Spara fettet i pannan till krutongerna.
- Skär brödet i tärningar. Stek i baconfettet och eventuellt en skvätt olivolja.Brödet ska få färg och bli krispigt. Ställ åt sidan.
- Salta och peppra kycklingen. Stek den i lite olivolja på hög värme. Börja med skinnsidan och stek i 4 – 5 minuter eller tills skinnet är krispigt. Vänd och stek på andra sidan i några minuter tills kycklingen är genomstekt. Skär i bitar.
- Skölj och riv salladen i en skål. Skiva avokado och skär tomaterna i halvor eller klyftor. Blanda ihop med dressingen. Strö över pinjenötter.
- Servera salladen med kyckling, bacon, parmesan och krutonger.
Kommentarer
Du har glömt sardeller i recept texten
Hej Jan. Tack! såklart det skall vara med några sardeller! Nu rättat!