Sommarsallad med sparris, parmesan & jordgubbsvinegrette

Sommarsallad med sparris, parmesan & jordgubbsvinegrette

Sommarsallad med sparris, parmesan & jordgubbsvinegrette

En somrig sallad kan vara räddaren i nöden en varm sommardag när man inte hunnit planera men ändå är sugen på något som är snabbt, lätt och framförallt gott! En matig sallad serverad på ett stort fat är underbart både till vardags och till fest. Här bjuder vi på ett läckert recept lagom till ankomsten av sommarens färska jordgubbar! Ett fruktigt vin med balanserad syrlighet matchar salladen. Vid större festligheter duka gärna buffébordet med ett vin på magnumflaska - lovar det ger ett pampigt intryck. Smaklig spis!

Receptet är tänkt som bufférätt till ca 6 personer.

Tillagningstid

30 minuter

Antal

6 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
6 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Sallad Vegetariskt
Måltid
Förrätt Huvudrätt
Tillfälle
Midsommarmat Sommarmat Vårmat

Ingredienser

    Jordgubbsvinegrette

  • 150 g jordgubbar
  • 1 dl oliv- eller rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt & peppar
  • Salladen

  • 400 g jordgubbar
  • 400 g matvete
  • 1 knippe sparris

  • 150 g blandsallad
  • 100 g parmesan

  • 1 knippe bladpersilja
  • olivolja, salt och peppar

Tillagning

    Jordgubbsvinegrette

    1. Mixa samman och smaka av. Vill man ha den tunnare så späd med lite vatten.

    Salladen

    1. Skölj alla grönsaker och frukter. Skär av någon centimeter av sparrisens botten. Dela dem på längden och mitten.
    2. Koka matvete eller låt den rinna av om ni använder en färdig burk.
    3. Hyvla några bitar av parmesanosten och finriv resten.
    4. Finhacka bladpersilja och blanda samman med matvete, sparris, riven parmesan, olivolja, salt & peppar.
    5. Lägg upp sallad på ett stort fat, lägg över matveteblandnigen och toppa med jordgubbar. Bryt över bitar av parmesanosten och servera med jordgubbsvinegrette.

Kommentarer

Kan verkligen rekommendera att göra vinägretten med balsamvinäger och dill – jättegott!

Bra tips! Tack!

Både ser och låter jättegott, ska absolut testas inom kort.

Kul att du tycker. Lycka till! /Jonas – Nigab