Ingredienser
- 1 stor röd paprika, rostad och skalad
- 4 vitlöksklyftor
- 3-4 skivor rostfranska
- 1-1,5 dl neutral olja
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk rökt paprikapulver
- ½ citron (saften)
- salt
- 2 dl svarta urkärnade oliver
- 1 msk kapris
- ½ kruka persilja
- 1 vitlöksklyfta
- ½ citron (saften)
- 1 dl neutral olja eller olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk kikärtor
- ½ röd chili
- ½ tsk spiskummin
- 1 msk pressad citronjuice
- 3 msk neutral olja
- 1 msk tahini
Mojo rojo dipp
Tapenad dipp
Hummus
Tillagning
- Gnid in paprikan i olja och rosta mörk i ugnen på 200 grader. Låt svalna. Skala bort det svarta och lägg köttet i en mixer.
- Blötlägg bröden så de blir helt blöta, krama ur vätskan.
- Lägg allt i en mixer och mixa tills slät. Smaka av med salt.
- Häll allt i en mixer och mixa pulsvis så det blir blandat och grovt hackat.
- Smaka av med salt
- Häll allt i en mixer och mixa slät.
- Smaka av med salt och ev mer citronjuice.