Tre såser att dippa dina grönsaker i

tre såser till grönsaker

Tre såser att dippa dina grönsaker i

Letar du efter tre dippsåser som passar perfekt till att dippa krispiga grönsaker i? Här tipsar vi om tre olika och smakrika såser som du kan förbereda i god tid innan gästerna kommer. Vinet bör ha en frisk och aromatisk karaktär som matchar krispigheten i grönsakerna och dippsåsernas smakrikedom. Hoppas det smakar.

Tillagningstid

1 timma

Antal

6 portioner

Receptvy
Tillagningstid
1 timma
Antal
6 portioner
Betyg (3 röster)
5
Skriv ut
Kategori
Sås Vegansk Vegetariskt
Måltid
Förrätt Snacks / tilltugg
Tillfälle
Brunch

Ingredienser

    Mojo rojo dipp

  • 1 stor röd paprika, rostad och skalad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3-4 skivor rostfranska
  • 1-1,5 dl neutral olja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • ½ citron (saften)
  • salt
  • Tapenad dipp

  • 2 dl svarta urkärnade oliver
  • 1 msk kapris
  • ½ kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ citron (saften)
  • 1 dl neutral olja eller olivolja
  • Hummus

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kikärtor
  • ½ röd chili
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 3 msk neutral olja
  • 1 msk tahini

Tillagning

    Mojo rojo dipp

    1. Gnid in paprikan i olja och rosta mörk i ugnen på 200 grader. Låt svalna. Skala bort det svarta och lägg köttet i en mixer.
    2. Blötlägg bröden så de blir helt blöta, krama ur vätskan.
    3. Lägg allt i en mixer och mixa tills slät. Smaka av med salt.

    Tapenad dipp

    1. Häll allt i en mixer och mixa pulsvis så det blir blandat och grovt hackat.
    2. Smaka av med salt

    Hummus

    1. Häll allt i en mixer och mixa slät.
    2. Smaka av med salt och ev mer citronjuice.