Ingredienser
- 2 st rostbröd
- 2 st mindre hummrar eller 1 stor
- 1 dl smetana
- 1 dl riven västerbottenost
- 1 citron
- 1 gurka (ca 400 g)
- 0,5 dl ättiksprit (12%)
- 1 dl socker
- 2 dl vatten
- 1 kruka dill
Tillagning
- Blanda ättika, socker, vatten och ett knippe hackad dill i en skål. Rör tills sockret löst sig. Tillsätt gurka skuren i kuber och låt ligga i minst 60 minuter men gärna över natten.
- Plocka köttet från hummern och lägg åt sidan. Spara skalet och gör en god fond på senare.
- Blanda smetana med västerbottenosten och få den så slät som möjligt med en gaffel eller stavmixer. Smaka upp med lite citronzest, citronjuice och salt. Lägg på sprits om du har möjlighet till det annars kan du ta med tesked sen också.
- Stek hummerstjärten i lite smör så den blir ljummen. Skär i skivor.
- Stansa brödet i önskad form och stek i smör tills gyllene.