Moules marinières med smak av Normandie

tallrik med Moules marinières med smak av Normandiet

Moules marinières med smak av Normandie

Att musslor är en stor favorit bland oss svenskar är känt sedan länge men att det inte är avancerat att tillaga dem är kanske en nyhet för många. Med Stefan Eckerts, köksmästare på Lisa Elmqvist i Östermalmshallen i Stockholm, recept vill Cave de Turckheim slå ett slag för kokta musslor och bevisa att det magiskt goda också kan vara lätt att tillreda. Samtidigt vill de visa den perfekta kombinationen mellan detta blötdjur och deras friska och aromatiska vin Turckheim Pinot Gris Réserve. Här ett recept med inspiration och smak från franska kusten och Normandie.

Smaklig spis!

Tillagningstid

45 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Skaldjur
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat Sommarmat Vardagsmat Vintermat

Ingredienser

  • 2 kg blåmusslor
  • 125 g pancetta
  • olivolja
  • 1/2 dl schalottenlök
  • 8 små champinjoner
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1/2 dl äppelmust
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk fint hackad gräslök
  • 2 st äpplen - Granny Smith i mindre tärningar

Tillagning

  1. Skär pancettan i tärningar och stek krispig med en uns olivolja i en rymlig kastrull (4 liter) och lägg undan på papper.
  2. Hacka schalottenlök fint och dela champinjonerna.
  3. Fräs lök, championer i fettet från pancettan.
  4. Slå på vin, äppelmust och crème fraiche.
  5. Lägg i tvättade och hela musslor och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig.
  6. Garnera med pancetta, äpple och gräslök.