Moules marinières med smak av Portugal

tallrik med Moules marinières med smak av Portugal

Moules marinières med smak av Portugal

Att musslor är en stor favorit bland oss svenskar är känt sedan länge men att det inte är avancerat att tillaga dem är kanske en nyhet för många. Med Stefan Eckerts, köksmästare på Lisa Elmqvist i Östermalmshallen i Stockholm, recept vill Cave de Turckheim slå ett slag för kokta musslor och bevisa att det magiskt goda också kan vara lätt att tillreda. Samtidigt vill de visa den perfekta kombinationen mellan detta blötdjur och deras friska och aromatiska vin Turckheim Pinot Gris Réserve. Här ett recept med inspiration och smak från Portugal.

Smaklig spis!

Tillagningstid

30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Skaldjur
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat Sommarmat Vardagsmat Vintermat

Ingredienser

  • 2 kg blå musslor
  • 125 g spansk chorizo
  • 1 dl schalottenlök
  • 1 msk vitlök
  • 2 dl vitt vin
  • 50 g koriander hackad
  • 50 g persilja hackad
  • 1/ 2 dl oliv olja
  • 1 msk smör
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Bryn tärnad chorizo krispig med olivolja i en rymlig kastrull (4 liter).
  2. Lägg korvbitarna på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i kastrullen.
  3. Stek finhackad vitlök och schalottenlök försiktigt i chorizofettet.
  4. Häll på vin.
  5. Lägg i tvättade och hela musslor och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig.
  6. Smaka av med örter, smör, en nypa salt och peppar.
  7. Garnera med den stekta chorizon.