Moules marinières med smak av Thailand

tallrik med Moules marinières med smak av Thailand

Moules marinières med smak av Thailand

Att musslor är en stor favorit bland oss svenskar är känt sedan länge men att det inte är avancerat att tillaga dem är kanske en nyhet för många. Med Stefan Eckerts, köksmästare på Lisa Elmqvist i Östermalmshallen i Stockholm, recept vill Cave de Turckheim slå ett slag för kokta musslor och bevisa att det magiskt goda också kan vara lätt att tillreda. Samtidigt vill de visa den perfekta kombinationen mellan detta blötdjur och deras friska och aromatiska vin Turckheim Pinot Gris Réserve. Här ett recept med inspiration och smak från Thailand.

Smaklig spis!

Tillagningstid

60 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
60 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Skaldjur
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat Sommarmat Vardagsmat Vintermat

Ingredienser

  • 2 kg blåmusslor
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 dl fin hackad schalottenlök
  • 1 msk fisksås
  • 1 st citrongräs
  • 1/2 dl fint skuren koriander
  • 1 knippe thai-basilika
  • 1 st lime

Tillagning

  1. Fräs grön curry med den hackade löken och citrongräset i en rymlig kastrull (4 liter).
  2. Koka ihop med vin och kokosgrädde.
  3. Lägg i tvättade och hela musslor och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig.
  4. Smaka av med fisksås, limejuice och koriander.
  5. Garnera med thai-basilika.