Musslor och Chorizo – tapas med Johanna Westman

Johanna Westman är tillbaka med mer tapas!

Tapas som är en typ av spanska aptitretare eller små rätter som vanligtvis serveras tillsammans med drycker som vin eller öl. Dessa rätter kan vara varma eller kalla och kan inkludera en mängd olika ingredienser såsom ost, skinka, oliver, grönsaker, fisk, skaldjur och kött. Traditionellt sett serveras tapas i barer och restauranger i Spanien som en del av den sociala kulturen, där människor ofta går ut för att äta och dricka och njuta av dessa små rätter tillsammans med vänner och familj.

Johanna bjuder oss på en smakrik gryta med hjärtmusslor och chorizo. Mums säger vi!

Tillagningstid

45 min

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45 min
Antal
4 portioner
Betyg (1 röst)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Skaldjur
Måltid
Huvudrätt Snacks / tilltugg

Ingredienser

  • 1 kg hjärtmusslor
  • 1 dl olivolja
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 100 g chorizo eller sobrasada
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1/4 tsk saffranstrådar
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 2 - 3 msk finhackad bladpersilja
  • salt och peppar
  • och bröd att servera till

Tillagning

  1. Skölj musslorna ordentligt och ta bort alla musslor som är skadade eller inte sluter sig.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter. Lägg i finhackad vitlök och lök. Smula ner innanmätet på korven. Stek under omrörning i ett par minuter tills löken mjuknat.
  3. Tillsätt mjöl, paprika och saffran och rör om ordentligt. Tillsätt vin och låt koka upp.
  4. Lägg i musslorna. Dra upp värmen och rör om i musslorna ordentligt. Salta och peppra och lägg i persiljan. Sätt på ett lock och låt koka i 2 - 3 minuter tills musslorna öppnat sig.
  5. Ringla gärna över lite god olivolja. Servera med ett gott bröd till.

Kommentarer