Ingredienser
- Till detta recept behövs ett kaffefilter
- 1 st äpple Granny Smith
- 1 st fänkål
- 1 st gurka
- 12 st ostron
Tillagning
- Tvätta äpple och fänkål och frys sedan in dem.
- Skölj av gurkan, skär av 1/3 som du kärnar ur, skalar och skär i små kuber. Resterande gurka mixas slät med en stavmixer och hängs av i kaffefilter för att sila ner juicen.
- Koka upp vatten, lägg i ostron och låt pochera i 90 sekunder.
- Lyft över ostronen i isat vatten några minuter så att tillagningen stannar av och ostronen kyls ner.
- Öppna ostronen, lägg på några gurkkuber och, häll över 1 tsk gurkjuice i varje.
- Zesta eller fin riv frusen färnkål och äpple över ostronen.
- Ostronen bör ätas på engång innan äpple och fänkål smälter.