Ostron i gurkjuice med fänkål- och äppelsnö

strok med gurka på is

Ostron i gurkjuice med fänkål- och äppelsnö

Lyxigt tilltugg som passar perfekt när man vill bjuda på något festligt men enkelt. Fungerar även utmärkt som förrätt till ett glas Vilarnau och trevligt sällskap.

Tipset: Lätt pocherade ostron är betydligt lättare att öppna än råa.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

15 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
15 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Skaldjur
Måltid
Förrätt Snacks / tilltugg
Tillfälle
Alla hjärtans dag Nyårsmat

Ingredienser

  • Till detta recept behövs ett kaffefilter
  • 1 st äpple Granny Smith
  • 1 st fänkål
  • 1 st gurka
  • 12 st ostron

Tillagning

  1. Tvätta äpple och fänkål och frys sedan in dem.
  2. Skölj av gurkan, skär av 1/3 som du kärnar ur, skalar och skär i små kuber. Resterande gurka mixas slät med en stavmixer och hängs av i kaffefilter för att sila ner juicen.
  3. Koka upp vatten, lägg i ostron och låt pochera i 90 sekunder.
  4. Lyft över ostronen i isat vatten några minuter så att tillagningen stannar av och ostronen kyls ner.
  5. Öppna ostronen, lägg på några gurkkuber och, häll över 1 tsk gurkjuice i varje.
  6. Zesta eller fin riv frusen färnkål och äpple över ostronen.
  7. Ostronen bör ätas på engång innan äpple och fänkål smälter.