Skaldjurssallad

små förätter i skålar

Skaldjurssallad

Om du är sugen på en lyxig och naggande god skaldjurssallad så har du hittat rätt. Detta recept tillåter att du med fördel kan låta skaldjurssalladen marineras några timmar innan den ska serveras. Tillsätt persiljan och sellerin precis innan salladen skall ätas så behåller den färg och krispighet.

Detta recept passar utmärkt som en förrätt till en lite snofsigare middagsbjudning eller för att sätta guldkant på vardagen vid middagsbordet. Komplettera med en stabil och festlig fördrink i stil med aperol spritz och du har en succé på gång.

Betyg (2 röster)
5
Skriv ut
Kategori
Skaldjur
Måltid
Förrätt

Ingredienser

  • 1/2 dl blåmusslor, kokta i vin, vitlök
  • och persilja, urtagna från skalet
  • 1/2 dl vongolemusslor, kokta i vin
  • vitlök och persilja, urtagna från skalet
  • 3 st färska, halstrade pilgrimsmusslor
  • 2 msk fint skuren selleri
  • 1/2 tsk peperoncino
  • 1 msk skuren bladpersilja
  • Citronjuice
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Skär pilgrimsmusslorna i bitar, blanda försiktigt med blåmusslor och vongole.
  2. Tillsätt resterande ingredienser, blanda och smaka av.
  3. Servera direkt!