Stekt pilgrimsmussla med karamelliserad grädde, chorizo och krasse

Pilgrimsmussla

Stekt pilgrimsmussla med karamelliserad grädde, chorizo och krasse

En lyxig och förförisk god förrätt. Pilgrimsmusslor är enkla att tillaga, perfekt för en stor tillställning eller enklare sammankonster. Basen i rätten är fet grädde som är smaksatt med citronjuice och citronzest och till detta en chorizokorv med tydlig sälta. Vi har således en delikat pilgrimsmussla där tillbehören består av fett, syra och sälta och detta är den optimala smakbryggan för att matcha det mousserade vinets tydliga syrlighet. Så korka upp ett bubbel och njut av det goda i livet.

Tillagningstid

45 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45 minuter
Antal
4 portioner
Betyg (15 röster)
3
Skriv ut
Kategori
Skaldjur
Måltid
Förrätt
Tillfälle
Alla hjärtans dag Nyårsmat

Ingredienser

  • 4 st pilgrimsmusslor
  • 2 dl grädde
  • 1 citron
  • 2 chorizokorvar (färska av bra kvalité)
  • 1 krasse

Tillagning

  1. Häll grädden i en kastrull och låt det koka upp. Sänk värmen så det kokar lätt och rör i botten ofta så inte grädden bränns. Låt grädden reducera hela vägen ner till att den blir gyllene och i konsistens av en lätt majonnäs. Dra åt sidan och låt svalna något. Smaka upp med citronzest, citronjuice och salt.
  2. Dra skinnet av korven och smula ner köttet i en panna med lite olivolja. Stek köttet tills det blir krispigt och lägg på hushållspapper. Häll upp oljan i en skål.
  3. Salta musslan på båda sidor och stek i rikligt med smör ca 1,5 min på varje sida.
  4. Lägg upp grädden i botten, pilgrimsmusslan, korvsmulorna, lite olja och toppa med krasse. Droppa en droppe pressad citron över musslan när den är klar också precis innan servering.