Ingredienser
- 4 st pilgrimsmusslor
- 2 dl grädde
- 1 citron
- 2 chorizokorvar (färska av bra kvalité)
- 1 krasse
Tillagning
- Häll grädden i en kastrull och låt det koka upp. Sänk värmen så det kokar lätt och rör i botten ofta så inte grädden bränns. Låt grädden reducera hela vägen ner till att den blir gyllene och i konsistens av en lätt majonnäs. Dra åt sidan och låt svalna något. Smaka upp med citronzest, citronjuice och salt.
- Dra skinnet av korven och smula ner köttet i en panna med lite olivolja. Stek köttet tills det blir krispigt och lägg på hushållspapper. Häll upp oljan i en skål.
- Salta musslan på båda sidor och stek i rikligt med smör ca 1,5 min på varje sida.
- Lägg upp grädden i botten, pilgrimsmusslan, korvsmulorna, lite olja och toppa med krasse. Droppa en droppe pressad citron över musslan när den är klar också precis innan servering.