Grön Gazpacho med parmesanchips

gastpacho med en flaska vin

Grön Gazpacho med parmesanchips

En god kall gazpacho som passar utmärkt både som lunch och förrätt som är enkel att göra. Tillaga den gärna dagen innan så den får stå i kylen över natten så blir den ännu godare. Pamersanchipsen kan även användas endast som tilltugg. Smaklig spis!

Tipset: Har man ingen blender så använd en stavmixer. Mängden buljong, salt och vinäger kan variera pga. bland annat tomaternas sötma. Man kan använda buljongtärning eller fond, spä den efter förpackningens anvisning.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

 

Tillagningstid

30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Soppa Vegetariskt
Måltid
Förrätt
Tillfälle
Brunch Vårmat

Ingredienser

    Parmesanchips

  • 2 dl finriven parmesanost
  • Gazpacho

  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 st gurka, skalad och urkärnad
  • 1 st salladslök
  • 10 st cocktailtomater gula eller gröna.
  • 1 knippe persilja (ca 15 stjälkar)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • ½ st grön chili, urkärnad. (Mängd beroende på styrka)
  • 1 st grön paprika, urkärnad
  • ½ dl olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt

Tillagning

  1. Koka upp grönsaksbuljong och kyl sedan ner den igen.
  2. Värm ugnen till 200 grader med över och undervärme. (Ingen varmluft)
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt, fördela ut den parmesanen i ett tunt lager i form av chips. Baka av i ugnen till en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
  4. Skölj och skär alla grönsaker, lägg ner i en blender, häll på olivoljan och mixa till puré.
  5. Häll över den kalla buljongen, smaksätt med salt och vinäger.