Misokryddad linssoppa med noriflingor

Jordärtskockssoppa, risoni och rosensallatpesto

Misokryddad linssoppa med noriflingor

Supersnabb vegetarisk soppa med asiatiska smaker. Varm och mättande soppa att laga när iskalla vindar viner utanför och hungriga vargar som ylar. Snabbmisopulver finns till exempel från Renée Voltaire eller i asiatiska specialbutiker. Nori är alger och kan finnas som flingor, det finns även som stora ark (används till sushi) som du själv kan riva i små bitar. Vinet får gärna ha en generös fruktighet och smakrikedom, helt enkelt ett gott vin utan krusiduller. Smaklig måltid!

Recept & Foto: Michael Krantz

Tillagningstid

20 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
20 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Soppa Vegansk Vegetariskt
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat Vardagsmat Vintermat

Ingredienser

    Linssoppa

  • 40 g snabbmisopulver
  • 2,5 dl sojadryck
  • 3 dl röda linser, torkade
  • 2 morötter
  • 1 paprika, röd
  • 1 citron, ekologisk
  • 0,5 tsk råsocker
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1-2 nypa kajennpeppar
  • 0,5 tsk ingefära, mald
  • 1-2 msk majsstärkelse
  • 3 msk noriflingor
  • Till servering

  • hackad persilja
  • pitabröd
  • sojasås japansk

Tillagning

  1. Skölj och kontrollera linserna. Häll 1 liter vatten i en gryta och tillsätt misopulver och sojadryck, låt koka upp. Tillsätt linserna och sjud.
  2. Dela, kärna ur och tillsätt tärnad paprika och skivad morot. Häll i råsocker, gurkmeja,
  3. kajennpeppar, ingefära och noriflingor. Låt koka 5-10 minuter. Smaka av med pressad citron.
  4. Servera soppan med hackad persilja, några droppar japansk sojasås och ljumna pitabröd.