Misosoppa med silkestofu

misosoppa på ett bord med en vinflaska

Misosoppa med silkestofu

Misosoppa är en traditionell japansk soppa som huvudsakligen består av en buljong baserad på miso och dashi. Den är en grundläggande del av japansk kost och serveras ofta som en del av både frukost, lunch och middag.

Misosoppa serveras traditionellt i små skålar och äts vanligtvis som en del av en större måltid.

 

Antal

4 portioner

Receptvy
Antal
4 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Soppa
Måltid
Förrätt

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 1 fisk, grönsak eller kycklingbuljongtärning
  • 4 msk ljus misopasta
  • 4 msk finskuren purjolök
  • 1 ark noriblad
  • 1/2 paket silkestofu

Tillagning

  1. Tillsätt vatten i en kastrull. Tillsätt buljongtärning och misopasta och låt sjuda en stund. Om smaken är lit eför mesig kan du tillsätta mer miso eller buljongtärning.
  2. Skär purjo och noriblad fint samt skär tofun i små fyrkanter. Lägg i skålar och häll på soppan. Avnjut den rykande varm.

Kommentarer