Passata di pomodori piccante – Het tomatsoppa

tomatsoppa i tallrik på dukat bord

Passata di pomodori piccante – Het tomatsoppa

En het och värmande tomatsoppa till svala dagar. Kan det vara godare? Med ett färskt bröd till blir det perfekt!

Betyg
Skriv ut
Kategori
Soppa
Måltid
Förrätt Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat

Ingredienser

  • 1 kg mogna tomater
  • ½ röd färsk chili (urkärnad om man inte gillar för starkt)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 20 basilikablad
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt

Tillagning

  1. Koka upp vatten.
  2. Skär ett kryss på undersidan av tomaterna, bara genom det yttersta skalet.
  3. Lägg tomaterna i det kokande vattnet i ca 30 sekunder. Skölj dem sedan med kallt vatten.
  4. Skala tomaterna med händerna. Skinnet kommer lossna lätt.
  5. Dela tomaterna i två och kärna ur dem.
  6. Lägg tillbaka tomaterna i den tomma kastrullen, salta, häll i chilin och sätt på locket. Koka upp utan vätska.
  7. Låt koka på medelvärme i ca 20 minuter.
  8. Ta av kastrullen från plattan och lägg i vitlöken.
  9. Stavmixa tomaterna. Om konsistensen är för tjock, häll i lite vatten.
  10. Garnera med basilika och ringla över olivolja.
  11. Strö över lite extra chili om du gillar hetta.