Ingredienser
- 1 kg mogna tomater
- ½ röd färsk chili (urkärnad om man inte gillar för starkt)
- 1 vitlöksklyfta
- 20 basilikablad
- 1 msk olivolja
- ½ tsk salt
Tillagning
- Koka upp vatten.
- Skär ett kryss på undersidan av tomaterna, bara genom det yttersta skalet.
- Lägg tomaterna i det kokande vattnet i ca 30 sekunder. Skölj dem sedan med kallt vatten.
- Skala tomaterna med händerna. Skinnet kommer lossna lätt.
- Dela tomaterna i två och kärna ur dem.
- Lägg tillbaka tomaterna i den tomma kastrullen, salta, häll i chilin och sätt på locket. Koka upp utan vätska.
- Låt koka på medelvärme i ca 20 minuter.
- Ta av kastrullen från plattan och lägg i vitlöken.
- Stavmixa tomaterna. Om konsistensen är för tjock, häll i lite vatten.
- Garnera med basilika och ringla över olivolja.
- Strö över lite extra chili om du gillar hetta.