Passata di pomodori piccante – Het tomatsoppa

tomatsoppa i tallrik på dukat bord

Passata di pomodori piccante – Het tomatsoppa

En het och värmande tomatsoppa till svala dagar. Kan det vara godare? Med ett färskt bröd till blir det perfekt!

Betyg (0 röster)
0
Skriv ut
Kategori
Soppa
Måltid
Förrätt Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat

Ingredienser

  • 1 kg mogna tomater
  • ½ röd färsk chili (urkärnad om man inte gillar för starkt)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 20 basilikablad
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt

Tillagning

  1. Koka upp vatten.
  2. Skär ett kryss på undersidan av tomaterna, bara genom det yttersta skalet.
  3. Lägg tomaterna i det kokande vattnet i ca 30 sekunder. Skölj dem sedan med kallt vatten.
  4. Skala tomaterna med händerna. Skinnet kommer lossna lätt.
  5. Dela tomaterna i två och kärna ur dem.
  6. Lägg tillbaka tomaterna i den tomma kastrullen, salta, häll i chilin och sätt på locket. Koka upp utan vätska.
  7. Låt koka på medelvärme i ca 20 minuter.
  8. Ta av kastrullen från plattan och lägg i vitlöken.
  9. Stavmixa tomaterna. Om konsistensen är för tjock, häll i lite vatten.
  10. Garnera med basilika och ringla över olivolja.
  11. Strö över lite extra chili om du gillar hetta.