Ingredienser
- 400 gr rödkål
- 1 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 500 gr Alpro Go On
- 2 msk råsocker
- salt & peppar
- 1-2 klyftor vitlök
- 1 msk citronsaft
- 1 knippe dill
- 4 sötpotatisar
- ev. sallad till servering
Rödkålstsatsiki
Tillagning
- Skölj, torka och pricka skalet på potatisarna med en gaffel och lägg potatisarna i en
- ugnsform. Baka i 200°C i 60 minuter, känn på dem mot slutet så de känns mjuka när du klämmer lite på dem. Tiden kan variera lite beroende på sötpotatisarnas storlek.
- Strimla och finhacka rödkål, tag bort tjocka och hårda mittbitar. Lägg hacket i en skål och häll på olivolja, vitvinsvinäger och 2 nypor salt.
- Massera kålen 3-4 minuter med händerna, krama eller stöt med en drinkmuddler så kålen mjuknar.
- Ställ åt sidan cirka 30 minuter.
- Blanda Alpro Go On, råsocker, pressad citron och vitlök i en annan skål.
- Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner rödkålen och avsluta med hackad dill (spara lite till garnering).
- När potatisarna är klara, skär ett kryss och tryck till så de öppnar sig. Fyll med rödbetstsatsiki och dekorera med den sista dillen.
- Servera eventuellt med en grönsallad.