Bakad sötpotatis med tsatsiki av rödkål

Bakad sötpotatis med rödkålstsatsiki

Bakad sötpotatis med tsatsiki av rödkål

Rödkålstsatsikin blir rejält mättande med Alpro Go On och är riktigt snygg i kombination med sötpotatisen. Alpro Go On är helt växtbaserat alternativ till kvarg - fulladdat med sojaprotein. Här kommer sötman från sötpotatisen att vilja ha ett vin med en rejäl fruktighet gärna ett halvtorrt vitt vin med bra balans av syra och sötma. Det är en klockren kombination. Smaklig måltid!

Recept & Foto: Michael Krantz

Tillagningstid

60 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
60 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Vegansk Vegetariskt
Måltid
Förrätt Huvudrätt

Ingredienser

    Rödkålstsatsiki

  • 400 gr rödkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 500 gr Alpro Go On
  • 2 msk råsocker
  • salt & peppar
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 knippe dill
  • 4 sötpotatisar
  • ev. sallad till servering

Tillagning

    Sötpotatisarna

    1. Skölj, torka och pricka skalet på potatisarna med en gaffel och lägg potatisarna i en
    2. ugnsform. Baka i 200°C i 60 minuter, känn på dem mot slutet så de känns mjuka när du klämmer lite på dem. Tiden kan variera lite beroende på sötpotatisarnas storlek.

    Rödkålstsatsiki

    1. Strimla och finhacka rödkål, tag bort tjocka och hårda mittbitar. Lägg hacket i en skål och häll på olivolja, vitvinsvinäger och 2 nypor salt.
    2. Massera kålen 3-4 minuter med händerna, krama eller stöt med en drinkmuddler så kålen mjuknar.
    3. Ställ åt sidan cirka 30 minuter.
    4. Blanda Alpro Go On, råsocker, pressad citron och vitlök i en annan skål.
    5. Smaka av med salt och peppar.
    6. Vänd ner rödkålen och avsluta med hackad dill (spara lite till garnering).
    7. När potatisarna är klara, skär ett kryss och tryck till så de öppnar sig. Fyll med rödbetstsatsiki och dekorera med den sista dillen.
    8. Servera eventuellt med en grönsallad.