Caponata på grillade grönsaker, solrosfrön & italiensk krydda

Caponata på grillade grönsaker, solrosfrön & italiensk krydda

Caponata på grillade grönsaker, solrosfrön & italiensk krydda

En härlig italiensk grönsaksröra som fungerar till det mesta. Här serverar vi den ljummen och äter den som antipasto, gärna med en god bruschetta till.

Den italienska kryddblandningen hittar ni här.

Recept & foto: Kristin Johansson

Tillagningstid

30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Vegansk Vegetariskt
Måltid
Aperitivo Förrätt Snacks / tilltugg
Tillfälle
Brunch

Ingredienser

  • 1 liten squash
  • 1 liten aubergine
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 selleristänger
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 3 solovitlökar
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 msk italiensk kryddblandning
  • olja
  • flingsalt & peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180°C grill.
  2. Skölj och skiva ner grönsaker i lagom stora bitar.
  3. Skala och skär lök i bitar.
  4. Lägg allt på en plåt.
  5. Ringla över olja, strö över kryddblandningen, solrosfrön och blanda runt. Rosta i ugnen i ca 15- 20 minuter.